Parkering og lading av elbil

Har du elbil, kan du parkere gratis på offentlige avgiftsbelagte plasser i Asker sentrum. Der  private firmaer håndhever parkeringsbestemmelsene, gjelder ikke retten til gratis parkering med elbil, med mindre det er presisert i skiltingen. 

Parkering med lademulighet

El-biler er velkomne til å benytte parkeringsplasser med ladestasjoner i Asker sentrum! Disse er reservert og skiltet særskilte for elmotorvogn.

Elbilparkering i Asker sentrumDet er fire parkeringsplasser i Torvveien vis-á-vis drosjeholdeplassen og to parkeringsplasser på Venskaben. Parkering og lading er gratis og uten tidsbegrensning.

Vi oppfordrer alle med el-biler som parkerer i sentrum til å benytte disse parkeringsplassene. Bruken av disse synliggjør et eventuelt behov for ytterligere parkeringsplasser for elbiler.

Parkering med tidsbegrensning

På noen av parkeringsplassene i Asker sentrum kan man stå i inntil tre timer, mens andre plasser gir mulighet for døgnparkering. I veitrafikkloven heter det at om man parkerer elmotorvogn på en plass med tidsbegrensning, må urskive brukes for å dokumentere at parkeringen skjer i henhold til tidsbegrensningen. I Asker aksepteres det en tydelig skrevet lapp i ruten, der det er angitt dato og tidspunkt for når parkeringen startet.


Sist oppdatert: 29.07.2014