– Historie er gøy, sier Asker museums venner

På museet skjer det noe hele tiden. Asker har et levende museum med en rekke spennende aktiviteter og utstillinger for alle aldre.

Asker museums venner
– Som museumsvenn får du innblikk i museumsarbeidet «bak fasaden» og mange nye, gode venner, sier leder i Asker Museums Venner Marit Mediaas Hasvang (t.h.), her sammen med museumsbestyrer Fredrikke Hegnar von Ubisch. Foto: Svein-Ivar Fors

I Asker er det mange venneforeninger, og en av dem er Asker Museums Venner.

– Gjennom venneforeningen vår har vi muligheten til å bli enda mer kjent med det flotte museet og alle skattene der, sier Marit Mediaas Hasvang, leder i Asker Museums Venner.

– Samtidig bidrar vi til å ivareta lokalhistorien i Asker og er med på å forvalte og verne den kulturarven som museet representerer.

– Venneforeningen betyr mye for oss og er av stor verdi for museet, sier museumsbestyrer Fredrikke Hegnar von Ubisch. – Vi kunne ikke greid på langt nær så mye som det vi får til nå, uten dem.

Vil du bli medlem? ​

Medlemmene i Asker Museums Venner får innblikk i museumsarbeidet «bak fasaden», og opplever fellesskap, gleder, samfunnsnytte og nye venner.
– Du får være med på turer og besøk til andre museer og severdigheter, og pølsefest i forbindelse med museumsdagen. Grøtfesten oppunder jul er legendarisk. Du får gratis kurs og spesialopplæring for deltakere i ressursgruppene ved museet, sier Marit Mediaas Hasvang.

Ressursgrupper i Asker Museums Venner

Alle kan bli medlem i en gruppe som de selv synes er interessant. Dette er selvfølgelig frivillig, men alle som har spesielle interesser og lyst, er velkomne til å delta. Her vil de få gratis kurs og opplæring av fagfolk, kunnskap som kan komme til nytte i dagliglivet med hobbyer eller privat. 

– Gruppene er foreløpig i planleggingsfasen, men her er noen smakebiter av det vi tenker oss, sier Marit Mediaas Hasvang:

«Biene» – Hagegruppa som blir faddere for egne planter og bed, lærer om riktig ompostering innen grønn biologi, og utvikler stauder for salg og så videre.

«Matkunstnerne» – Eksperter i gamle oppskrifter og kjøkkentriks. Huldasodd, speltgraut og vannbakkels er like enkelt for denne gjengen.

«D-gjengen» – Dugnadsvenner som kan trå til overalt. Det handler om riktig vedlikehold av gamle hus, malingsteknikker og snekkertriks.

«Sagkameratene» – Drifter og vedlikeholder de vanndrevne sag- og skiverkstedene ved Sem-fossen. Industri fra en tid da det ikke bare var å trykke på en knapp.

«Alkymistene» – Disse passer på verdisaker våre av edle metaller og krystall. De lærer om vedlikehold og lagring av verdifulle gjenstander og så videre.

«Krinolinene» – Denne gjengen setter pris på alt fra vev- og bunader til de tynneste blondegardiner. De vet også at slikt trenger vedlikehold og riktig stell.

«Digitalistene» – Foto- og dokumentbevaring. Vi vil at alt det vi lagrer skal vare evig. Her lærer du å beherske digitale medier og sikker databehandling. 

«Omviser-assistentene» – Går du med en lærer eller skuespiller i magen. Kanskje snakker du et ekstra språk eller to? Da passer du i denne gruppen. Vi gir deg opplæring.

«Kafé-vertene» – Liker å pynte til fest og større arrangementer. Denne gruppen får slippe fantasien til og inspirerer hverandre.

«Strategene» – Sponsorjakt og finansielle kontakter er spesialiteten til denne viktige gruppen.

Les mer om
Asker Museums Venner på nettsiden 
mia.no/askermuseum/portrett-av-en-venn.