Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering

Asker kommune får nytt personvernombud

Asker kommune styrker personvernarbeidet og har ansatt Eirin Oda Lauvset som nytt personvernombud.

Hun begynner i stillingen 1. august, og skal bidra til å ivareta personvernet til innbyggere, ansatte og andre som har personopplysninger registrert om seg.

– Jeg gleder meg veldig, både til å bli kjent med Asker kommune og til å fylle en veldig spennende stilling, sier Eirin Oda Lauvset.

Kompetente ansatte og innbyggere

Lauvset er jurist. Hun har jobbet med personvern i Datatilsynet og med informasjonssikkerhet i Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

– Hvordan kommunene håndterer personvern er veldig viktig for innbyggerne. I Asker har vi både kompetente ansatte og innbyggere, og jeg tror nettopp det vil gjøre jobben som personvernombud veldig givende, sier hun.

Interessen for personvern øker

Lars Joakim Tveit, organisasjonsdirektør i Asker kommune, er enig med Lauvset i at interessen for personvern har økt betraktelig hos innbyggerne, spesielt etter innføringen av den nye personvernforordningen (GDPR) i 2018.

– Vi får flere henvendelser nå enn tidligere. Mange tar kontakt for å diskutere ulike utfordringer eller bekymringer knyttet til personvern. Dette er en viktig årsak til at vi nå styrker fagområdet og oppretter en stilling på heltid, sier Tveit, og legger til at de siste tre årene har Ole Henrik Brevik Førland hos kommuneadvokaten hatt rollen som personvernombud i en 40 prosent stilling.