Også denne høsten ble de tradisjonsrike eldrefestene arrangert i Asker rådhus. Foredrag om polarskuta Mauds hjemkomst, og jazzmusikk fra 1920-tallet sto på programmet.

Fra festbordet under eEldrefesten 2018

Onsdag 31. oktober og torsdag 1. november ble Asker rådhus dekket til fest for kommunens befolkning over 80 år. Ordfører Lene Conradi var vertskap, og med god hjelp fra frivillige fra både Røde kors og kommunens pensjonister, ble det to fullsatte og vellykkede kvelder.

Det var lagt ut 200 billetter til hver av kveldene, og alle ble raskt reservert. Både spisesal, formannskapssal og de andre rommene rundt kommunestyresalen ble tatt i bruk for å få plass til de mange gjestene. Asker transporttjeneste stilte opp med både kjøring og henting for de som ønsket det.

Kjente fjes

- Jeg gleder meg til disse kveldene hvert år, og det tror jeg mange av dere gjør også. Jeg kjenner i alle fall igjen flere her fra tidligere år, og det er veldig hyggelig å se både kjente og nye ansikter, sa ordfører Lene Conradi i sin tale.

Eldrerådets leder Kirsten Koht og nestleder Trygve Lia var også til stede under arrangementet, og i sine taler la de vekt på gleden ved å bli gammel. Dette er også er temaet for årets seniorkonferanse, som arrangeres onsdag 14. november i Asker kulturhus.

Polarskuta Maud

Det ble servert snitter og kringle, med rosévin, mineralvann og kaffe. Etter maten var det tid for underholdning i kommunestyresalen. Jan Wanggaard fra prosjektet «Maud returns home» viste bilder og fortalte om arbeidet med å få polarskuta Maud opp fra havbunnen i Cambridge Bay i Canada, og vel hjem til Vollen, der hun ankom til stor glede for mange fremmøtte 18. august i år.

Årets musikalske innslag ble levert av bandet som for kvelden kalte seg The Jazzin' Sailors, bestående av Børge Tronrud, Harald Skogli, Wollert Krohn-Hansen og Jan Inge Melsæter. De valgte å hylle Maud og Jan Wanggaard med et knippe jazzlåter fra tiden da Roald Amundsen startet opp sin Maud-ekspedisjon.

Se flere bilder fra eldrefesten

Ordfører ønsker gjester velkommen Dekket festbord Gjester samlet rundt festbordet. Kos med kaffe og kaker. Ordfører Conradi sammen med Jan Wangaard.