Gatekunstner hyller helsearbeidere med julegave

Den anonyme gatekunstneren Pøbel gir kommunens ansatte et kunstverk i julegave som takk for innsatsen under pandemien. Verket er nå overlevert til vaksineklinikken.

Overrekkelse av bildet
Ordfører Lene Conradi overrekker bildet til ansatte ved Vaksinasjon og smittevern

I februar dukket et verk av den anonyme gatekunstneren Pøbel opp på en vegg i Stavanger. Verket forestilte daværende helseminister Bent Høie som løftet en helsearbeider på strake armer over hodet, og var ment som en vel fortjent hyllest til pandemiens helter.

Nå har Pøbel sendt et trykk med samme motiv til kommuner i hele Norge, som en julegave til alle ansatte. - For en utrolig hyggelig gest! sier ordfører Lene Conradi når hun overleverer gaven til de som jobber på vaksineklinikken i Lensmannslia bittelille julaften. Hvor kunstverket skal henge på sikt er ikke besluttet. – Kanskje det må gå på rundgang, for det er veldig mange som fortjener denne oppmerksomheten, sier ordføreren.