Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

2. klassinger får gratis svømming

Fra 1. september får alle andreklassinger i Asker gratis adgang til alle kommunale badeanlegg skoleåret 2020-2021.

Jente som svømmer

Og ikke bare det: Siden alle barn under 12 år må ha følge med en voksen, gir kommunen gratis inngang også for én voksen per andreklassing.

- Vanntilvenning og mengdetrening i tidlig skolealder er helt grunnleggende for å kunne lære å svømme. I Asker starter vi med skolesvømming i 2. klasse. Den går over 5 uker og utføres av godkjente svømmelærere. Kommunen ønsker å gi barn bedre forutsetninger for å kunne lære å svømme, og gir derfor gratis tilgang til både Risenga svømmehall, Holmen svømmehall og Røykenbadet utover skolesvømmingen, forteller ordfører i Asker, Lene Conradi.

Tilbudet gjelder fra 1. september og frem til siste skoledag i 2. klasse.

Inngangsbilletten vil være tilgjengelig i aktivitetsappen AiA og kan også benyttes i høst-, jule-, vinter- og påskeferie.

- Dette er en ordning vi har har gode erfaringer med fra gamle Asker, og som nå gjelder for hele den nye kommunen. Vi håper at dette vil bidra til å styrke barnas svømmeferdigheter og gi mye badeglede, sier Conradi.