Helgeåpent på Tofte bibliotek

Fra nyttår har Tofte bibliotek åpent også på fredager og lørdager.

Tofte bibliotek sett fra lufta med drone

Det var Tofte lokalsamfunnsutvalg som høsten 2021 fremmet forslag om utvidelse av åpningstidene på Tofte bibliotek. Biblioteket er en populær møteplass - spesielt for barn og unge - og helgeåpent vil bety mye for lokalbefolkningen.

- Helgeåpent har vært etterspurt lenge av våre lånere, sier rådgiver Einar Albertsson.

- Utvidelsen av åpningstidene er et tiltak for å harmonisere tilbudet i den nye kommunen, forteller biblioteksjef Siri Tidemann Naalsund. Vi er svært takknemlige for initiativet av lokalsamfunnsutvalget. Dette viser at demokratiet fungerer, og vi er glade for å kunne åpne dørene på Tofte også i helgene.

Ungdom på Tofte bibliotek

Tilnærmet normal drift på tross av pandemi

Bibliotekene i kommunen er også preget av pandemien med avlyste arrangementer og tilpasset møblering i lokalene, men ellers fungerer driften som normalt.

- Vi opplever at publikum følger anbefalingene og er glad for at vi fortsatt holder åpent, men det er klart vi gleder oss til arrangementer, aktiviteter, liv og rører igjen! Nå også i helgene på Tofte, sier Naalsund.

Fra før har bibliotekene i Asker sentrum og på Slemmestad helgeåpent, mens Heggedal har bemannet bibliotek hver fjerde helg.