Hurum bo- og omsorgssenter åpnet

Onsdag 24. november var det offisiell åpning av Hurum bo- og omsorgssenter på Filtvet- Norges mest miljøvennlige helsehusbygg.

Ordfører klipper snorer ved åpningen av Hurum bo- og omsorgssenter

– Gratulerer med et fantastisk nytt og unikt bygg, sa ordfører Lene Conradi under åpningen av Hurum bo- og omsorgssenter onsdag, og la til:

– Dette er en stor dag for alle som bor og jobber her, for alle som har deltatt i planleggings- og byggefasen og for alle frivillige som støtter opp om bo- og omsorgssenteret. Vi har ikke bare fått et sted folk kan bo, oppholde seg og drive med aktiviteter. Vi har fått en flott møteplass.

Produserer mer energi enn det bruker

Hurum bo- og omsorgssenter er Norges mest miljøvennlige helsehusbygg- et bygg etter Futurebuilt-standard. Det betyr at huset skal produsere mer energi enn det bruker.

– Helt siden planene og tegningene begynte å ta form, skjønte vi at dette kom til å bli en av den nye kommunens store stoltheter. Selvsagt på grunn av arkitekturen og de fremtidsrettede, tekniske løsningene, men like mye på grunn av at bygget så tydelig innbyr til aktivitet, variasjon og livsglede. Både for menneskene som skal bo og jobbe her, og for de som kommer på besøk som pårørende, frivillige eller innbyggere fra området, sa ordføreren.

Takket for godt samarbeid

Bygget inneholder fem avdelinger med til sammen 110 senger, to dagsenter, rom for behandling, aktivitet og service, administrasjon og ulike spesialrom- som base for hjemmetjenester og kjøkken.

Lene Conradi benyttet anledningen til å takke alle som har bidratt innenfor sine fagområder, med kompetanse, engasjement og samarbeid.

– Det gode samarbeidet er jeg helt sikker på at kommer til å blomstre videre. Både dere ansatte i mellom, nå som dere virkelig får samlet dere i ett sterkt lag i disse omgivelsene, med de mulighetene det innebærer på sikt. Men også samarbeidet med frivilligheten og nærmiljøet. Jeg er sikker på at beboerne kommer til å få stor glede av både bygget og menneskene i og rundt det.