Informasjon om koronaviruset

Følg rådene som kan forebygge smitte: Host i papirlommetørkle eller albuekroken. Vask hendene ofte.

Illustrasjonsbilde av virus

Kort fortalt

Vi har ingen kjente eller mistenke tilfeller av koronaviruset i Norge, men Asker kommune følger nøye med på situasjonen og blir fortløpende orientert.

Norske myndigheter gir råd til norske borgere og til lokale helsemyndigheter i kommunene. Følg med på Folkehelseinstituttets og Helsedirektoratets nettsider.

Det er nasjonale helsemyndigheter (Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet) som leder et eventuelt nasjonalt arbeid knyttet til den internasjonale folkehelsekrisen.

Kommuneoverlegene i Asker kommune følger med, holder seg oppdatert på myndighetenes råd og forholder seg til disse. Fastlegene og legevaktene i Asker og Bærum er også informert og forbereder forebyggende tiltak samt oppfølging av eventuelle smittede.

Det viktigste tiltaket er å oppdage mulige tilfeller tidlig, teste dem og isolere dem hjemme eller i sykehus.

Hånd – og hostehygiene viktig

For å begrense smitte og forhindre et utbrudd i Norge, har nasjonale helsemyndigheter bedt kommunene om å sette i gang med informasjonstiltak der hvor det er mange mennesker som ferdes. Det vil derfor bli hengt opp informasjon om hånd- og hostehygiene på ulike steder og virksomheter i kommunen. Dette gjøres i samråd med kommuneoverlegen.

Den enkelte person som skal på reise til Kina, eller har vært i Kina de siste 14 dagene, bør selv holde seg orientert om norske myndigheters råd.

Rådene oppdateres fortløpende på Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratets og Utenriksdepartementet sine nettsider.

Spørsmål og svar om koronaviruset

- Jeg ønsker fakta-informasjon om koronaviruset. Hvor finner jeg det?

Gå inn på Folkehelseinstituttet sine nettsider. Der finner du oppdatert fakta og informasjon.

- Jeg skal ut og reise. Hvor finner jeg reiseråd til Kina?

Gå inn på Folkehelseinstituttet eller Utenriksdepartementet sine nettsider. Disse oppdateres jevnlig (se lenker lenger opp i saken).

- Jeg føler meg syk etter reise til Kina/smitteområder. Hva skal jeg gjøre?

Ring fastlegen din eller legevakt, og følge rådene og veiledningen derfra.

- Hva gjør kommunen nå med hensyn til koronaviruset?

Kommuneoverlegen i Asker kommune følger med, holder seg oppdatert på myndighetenes råd og forholder seg til disse. Fastlegene og legevaktene i Asker og Bærum er også informert.

- Hvordan kan jeg bidra til å forebygge smitte?

Sett deg inn i rådene fra helsemyndighetene, og følg rådene om vaner som kan forebygge smitte: Host i papirlommetørkle eller albukroken. Vask hendene ofte.

Informasjonsmateriell

Her finnes informasjonsmateriell fra Helsedirektoratet.

hygieneplakat