Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

Kommuneoverlegens råd til voksne, unge og barn

Er det lov å ha venner på besøk? Kan småbarn leke sammen? Kommuneoverlegen i Asker gir deg noen råd.

- Det er en vanskelig situasjon nå hvor vi alle må ta ansvar for å hindre smitte i samfunnet. I ukene fremover må vi alle være mest mulig hjemme og prøve å begrense kontakt med andre, sier kommuneoverlege i Asker kommune, Meera Prakash Grepp, før hun kommer med konkrete råd:

• Alle som er syke med luftveissymptomer må holde seg hjemme. Inkludert barn og unge, og selv med milde symptomer.
  • Friske folk må ikke isolere seg, men vi skal holde avstand til hverandre, og vi skal ikke være mange samlet samtidig. Vi skal også følge de generelle hygienerådene.
  • Man kan omgås søsken som normalt.
  • Vi anbefaler ikke å samle flere småbarn til leketreff eller felles aktiviteter. Målet er å holde avstand for å hindre smitte. For å ivareta barnas behov for lek, kan man ha en til to faste lekevenner gjennom hele perioden.
  • Også større barn og ungdom bør redusere sitt samvær med andre mest mulig. I den grad de er sammen, bør det være i mindre grupper og i en avstand på minst en meter.
  • Både voksne og barn bør vaske hendene ofte, både før, under og etter lek.
  • Sårbare barn bør ikke være tett på andre.
  • Barn og ungdom som er i hjemmeisolasjon eller hjemmekarantene skal ikke omgås andre utenfor husstanden.
  • Ikke besøk besteforeldre om de er gamle og har kroniske sykdommer. Begrens besøket til kun nødvendig kontakt, og hold en meters avstand. Vi anbefaler heller at du ringer eller Skype-er.

- En del vurderinger må folk også gjøre selv med utgangspunkt i føringer fra Helsedirektoratet, sier kommuneoverlegen.

Alle råd om korona til foreldre, barn og unge finner du her.