Hilde Aspås (til venstre) i Asker husflidslag og Asker-ordfører Lene Conradi ser over bunaden til prinsessen før den sendes til slottet.

Lørdag 30. august konfirmeres prinsesse Ingrid Alexandra (15). Fra Asker kommune og Asker husflidslag får hun en Asker-bunad.

– På vegne av Asker kommunes innbyggere, vil jeg gratulere H.K.H Prinsesse Ingrid Alexandra aller hjerteligst på konfirmasjonsdagen. Vi håper Asker-bunaden, som gis i gave i samarbeid med Asker Husflidslag, blir et godt minne fra hjembygda. Med ønske om en høytidelig og minnerik konfirmasjonsdag, og alt godt for fremtiden, sier Lene Conradi, ordfører i Asker kommune.

Ordføreren, som selv er invitert til å delta i konfirmasjonen, forteller at arbeidet  med å sy bunaden har holdt på helt siden i vinter. Prinsesse Ingrid Alexandra har både vært til måltaking og prøving. Asker-bunaden er uten broderier og nesten alle stoffer er håndvevd. Hun får bunaden med hekter, mansjettknapper, sjalnål, bolsølje og halssprette i sølv.

– Jeg synes det er flott at prinsessen får flere bunader, som kongefamilie representerer de jo hele landet. Samtidig vokser kronprinsbarna opp i Asker; å ha bunad herfra tror jeg er viktig for følelsen av tilhørighet og identitet, sier Conradi.

Ordføreren fikk selv Asker-bunad da hun ble valgt til ordfører i 2007 og bruker den i mange anledninger.

Her sjekker ordfører Conradi og bunadansvarlig i Aspås at alt er perfekt til minste detalj før den sendes.
Her sjekker ordfører Conradi og bunadansvarlig i Aspås at alt er perfekt til minste detalj før bunaden sendes.