Det er ingen tvil om at Asker er en idrettskommune. I 2018 sørget 108 utøvere fra Asker for til sammen 153 titler; altså gullmedaljer. Av disse fikk 32 av utøverne mer enn én tittel. Til sammen fikk Asker fem verdensmestertitler, to europeiske mestertitler, fire nordiske titler og 146 norgesmestertitler!

Ordfører sammen med mestere
Lene Conradi inviterte til mesterlunsj onsdag 13. mars i Asker rådhus. Utøverne vant 146 NM-gull, 2 EM-gull og 5 VM-gull! Foto: Aina Skoland

Onsdag 13. mars inviterte ordfører Lene Conradi til den tradisjonelle Mesterlunsjen i Asker rådhus, for å hedre utøverne med tale, plakett og hedersbevis.

- Hver eneste år blir jeg overveldet av at så mange Askerbøringer markerer seg på så høyt nivå innen idrett. Samtidig satser vi på dere – vi har ganske gode fasiliteter og prioriterer også forbedringer, sa ordføreren i sin tale - og i tillegg har vi dyktige og dedikerte trenere!

Enestående frivillighetsånd i Asker

Conradi fortsatte ved også å trekke frem frivillighetsånden i Asker-samfunnet:

- Den er enestående. Jeg er sikker på at alle her har fått oppleve støtten fra foreldre og andre voksne som bidrar til stort og smått når store konkurranser går av stabelen – også i hverdagen når trening er i høysetet.

Viktig med både topp og bredde

I talen fremholdt ordføreren også viktigheten av både topp og bredde.

- Store drømmer og håp skal innfris, men det også utrolig viktig at barn og unge skal få ta del i gleden ved å delta i idretten, og ved å tilhøre et positivt og raust miljø. Topp og bredde er gjensidig avhengig av hverandre. Toppidretten utgjør inspirasjon, og bredden gir oss rekruttering og den fysiske aktiviteten som holder oss i form gjennom livet.

Internasjonale mestere

Litt ekstra oppmerksomhet gir vi til dem som fikk internasjonale titler i 2018.

Harald Østberg Amundsen fra Asker skiklubb, langrenn, har tatt med seg to gull hjem fra Junior VM i ski - fra skiathlon og herrestafetten, og som representanter for seilsporten så har Calle Andersen, Nora Edland og Alexander Franks-Penty seilet til gull for Norge og Asker. Gratulerer!

To europeiske mestere fikk vi også i 2018; Emilie Moe fra Asker trekkhundklubb, og Sander Arntzen fra Asker skiklubb, orientering.

Tre  utøvere ble nordiske mestere - alle fra Holmen Tropp og turn i Apparatturn; Thea Mille Nygaard, nordisk mester i lag-gull senior, Åsne Øyulvstad, nordisk mester lag-gull junior og Mari Tidemann Kanter, nordisk mester i lag-gull-junior og 4-kamp junior (2 gull).

Vi gratulerer alle mesterne!

Bilder fra Mesterlunsj 2019

Ordfører på talerstolen Fra festbordet Turnjenter samlet til mesterlunsj. Ordfører og Ida Njåtun