Ny oppfriskingsdose koronavaksine fra 75 år og oppover

Smitten øker i samfunnet, og myndigheten kommer med anbefaling om ny oppfriskningsdose for å beskytte de mest sårbare innbyggerne.

På bakgrunn av råd fra Folkehelseinstituttet (FHI), anbefaler nasjonale myndigheter ny oppfriskningsdose koronavaksine for alle personer fra 75 år og oppover med oppstart 1. juli. For de som er over 65 år eller yngre med risikofaktorer, er det planlagt å starte med oppfriskningsdose 1. september.

Prioriterer de mest sårbare

I brevet fra FHI, som ble sendt til kommunene 29. juni, står det at selv om anbefalingen om oppfriskningsdose fra 75 år og oppover gjelder fra 1. juli, betyr ikke det at kommunene skal ha på plass et tilbud til «alle» med én gang. FHI anbefaler følgende prioriteringsrekkefølge:

1. Sykehjemsbeboere og sårbare personer 75 år og eldre med hjemmesykepleie

2. Aldersgruppen 80 år og eldre

3. Aldersgruppen 75-79 år

Vaksinering i Lensmannslia 4

Asker kommune følger myndighetenes anbefaling, og tilbyr vaksine i Lensmannslia 4. Du bestiller time til vaksine digitalt.

Har du ikke Bank ID eller Bank ID på mobil, kan du ringe vaksinetelefonen på 66 71 59 50.

Vi planlegger vaksinering ved enkelte innbyggertorg fra midten av august. Det vil bli lagt informasjon på nettsidene når og hvor det vil være mulig å bestille time ved innbyggertorg.

Vaksinering på enkelte apotek og Pons Helsetun

Det er mulig å bli vaksinert ved enkelte apotek og Pons helsetun.

Smitte i sommer

Noen måneder etter vinterens omikronbølge, blir folk smittet igjen.

- Vi registrere økt smitte i Asker. De fleste som smittes får forbigående mild til moderat sykdom. Fortsatt er det vaksinering som gjelder for å beskytte seg mot alvorlig sykdom. Fra og med 1. juli tilbyr vi oppfriskningsdose for personer over 75 år, sier kommuneoverlege Kjell D. Sørli og legger til:

- Alle som er syke bør holde seg hjemme. De som er spesielt utsatt for sykdom anbefales forholdsregler, de øvrig kan leve som normalt med god hygiene, sier Sørli.