Asker kommune deltar i et samarbeid med den sosiale entreprenøren Sisters in Business, IKEA Slependen og NAV Asker om en ny sytjeneste. Samarbeidet har kommet i stand etter et felles ønske om å skape arbeidsplasser for arbeidsledige innvandrerkvinner.

- Dette er et kremeksempel som viser at vi finner bedre løsninger når gode krefter kommer sammen, sa ordfører Lene Conradi i sin tale på åpningsdagen.

- Her har vi fått til en ny modell for å kvalifisere for arbeid – et prosjekt som skal gi arbeidserfaring og skape arbeidsplasser til arbeidsledige innvandrerkvinner, sa hun videre, og takket samarbeidspartnerne IKEA Slependen, NAV Asker og Asker produkt, i tillegg til hovedpersonene i Sisters in Business.

Ordfører taler
Ordfører Lene Conradi var blant gratulantene da Sisters in Business åpnet systue på Ikea Slependen 11. oktober.
Foto: Ikea

Sosiale entreprenører

Sisters in Business (SiB) er sosiale entreprenører og gründere som ønsker å bruke sin kompetanse, livserfaring og engasjement til å utgjøre en forskjell for innvandrerkvinner.

I samarbeid med etablerte aktører, frivillige ressurspersoner, stat og kommune, næringsliv og private aktører ønsker de å skape arbeidsplasser og å bidra til økonomisk selvstendighet og en bedre hverdag for innvandrerkvinner gjennom salg av tjenester og produkter.

På IKEA Slependen etablerer de nå en egen sytjeneste, hvor kundene kan få IKEA-tekstilene sydd etter egne ønsker og behov.

Damer fra Sisters in Business
Her er noen av de glade "søstrene" samlet på åpningsdagen.
Foto: Ikea

Gode erfaringer

Asker kommune har gode erfaringer fra prosjektet «Innvandrerkvinner i arbeid» i regi av NAV, i samarbeid med Folkeuniversitetet. Kommunen vil bruke erfaringene fra SiB-prosjektet i det videre arbeidet med kvalifisering til og inkludering i arbeidslivet.

- Får vi dette til å fungere, får vi nye modeller som kan brukes overfor flere grupper, som for eksempel ungdom, sa ordfører Lene Conradi, under åpningsmarkeringen.