Sommeraktiviteter for barn og unge i Asker

Også denne sommeren vil det bli et godt og variert aktivitetstilbud til barn og unge i Asker.

To jenter som driver med aktiviteter
Foto: Elin Eike Worren

- Vi håper mange barn og unge finner en aktivitet de har lyst til å delta på denne sommeren. Aktivitetene er ment å gi spennende opplevelser, kunnskap og ikke minst gode sommerminner. Mestring og moro med nye og gamle venner er noe jeg unner alle barn å oppleve i ferien, sier ordfører Lene Conradi.

Sammen med samarbeidspartnere, tilbyr Asker kommune i sommer flere aktiviteter for barn og unge. Noen aktiviteter krever påmelding, mens andre er «drop in» aktiviteter.

Ungdomsklubbene vil også holde åpent for kurs og aktiviteter i uke 25 og uke 32 i sommerferien.

Positiv innvirkning på fysisk og psykisk helse

- Det er viktig at vi legger til rette for ulike sommeraktiviteter slik at både barn og ungdom får aktive og trygge møteplasser i sommer, sier Morten Håland i Asker kommune - ansvarlig for koordinering av sommeraktivitetene.

- Vi erfarer at sommeraktiviteter skaper gode minner for barn og unge. Mange prøver også nye aktiviteter, og velger å fortsette med varig organiserte fritidsaktiviteter også etter sommeren. Dette er viktig da deltakelse på felles fritidsaktiviteter har en positiv innvirkning på barn og unges fysiske og psykiske helse, fortsetter han.

Hva skjer i Asker - aktivitetskalenderen

Alle arrangementer vil bli lagt inn i vår aktivitetskalender, "Hva skjer i Asker". I kalenderen vil dere finne en oversikt over sommeraktivitetene for ulike aldersgruppe i ditt nærmiljø.

Noen arrangementer og aktiviteter er gratis, mens andre koster noe.