Onsdag 9. oktober inviterer barne- og familieenheten (BFE) til temakvelden "Lær deg å forstå gutter" - en temakveld for deg som oppdrag gutter 0 - 18 år. Her får du tips og råd til hvordan du kan forstå, støtte og veilede gutter i dagens samfunn.

Temakvelden er spesielt tilpasset fedre og andre farsfigurer, men er åpen for alle omsorgspersoner i Asker, Hurum og Røyken.

Har du en viktig rolle i unge gutters oppvekst? Opplever du at det er utfordrende å forstå, støtte og veilede gutter i et samfunn som er annerledes enn da du selv vokste opp?

Unge gutter topper mange negative statistikker. De har høyt frafall i skolen og større atferdsproblemer enn jenter. Gutter fortjener å bli trygge, oppleve mestring og tørre å være seg selv.

Tydelige rollemodeller er viktig i gutter utvikling av en positiv og maskulin identitet. Temakvelden gir deg kunnskap og forståelse om kulturen dagens gutter vokser opp i. Du får tips og råd til hvordan du kan gi best mulig støtte til guttene på veien.

Foredragsholdere

Mia Landsem er gamer og frontfigur i kampen mot ulovlig spredning av bilder på nett. I sitt foredrag vil hun snakke om hva som kan gå galt når man deler på nett, om grensesetting, spillverdenen generelt, og hvordan vi voksne kan være gode støttespiller for gutter på nett.

Svein Øverland er psykologspesialist og har lang erfaring i å snakke med både ungdom og foresatte. Han har engasjert seg spesielt i «sinte unge gutter» og hvordan helsevesenet bedre kan møte ungdom på deres premisser. Svein er opptatt av ny teknologi og bruker det en del i behandlingssammenheng. Gjennom sitt foredrag vil Svein gi innspill om det å si og gjøre de rette tingene i møte med gutter.

Program

18.30

Kaffe og mingling i vestibylen

19.00

Velkommen

 

Musikalsk innslag v/Christiane Roald og Martin Ballsteros

19.05

Mia Landsem «Konsekvenser av deling på nett»

19.45

Svein Øverland «Du och jag Alfred, du och jag»: Om å være tilstede og si de rette tingene i møte med gutter»

21.00

Slutt

Har du spørsmål? 

Arrangør er Barne- og familieenheten (BFE), avdeling Skolebarn og ungdom. Har du spørsmål kan de sendes til: Mildrid Stien: Mildrid.Stien@asker.kommune.no