Vil du gifte deg på valentinsdagen?

Asker kommune ønsker velkommen til vielser på valentinsdagen tirsdag 14. februar 2023.

Ordfører utenfor rådhuset

Kort fortalt

I Asker rådhus gjennomføres borgerlige vielser vanligvis på fredager, men vi gjør et unntak for valentinsdagen! Husk å skaffe nødvendig dokumentasjon (prøvingsattest) hos Skatteetaten om dere vil gifte dere hos oss.

Asker kommune gikk for første gang ut og inviterte til å gifte seg på rådhuset på valentinsdagen i 2022, og syv par fikk datoen 14. februar på vigselsattesten sin.

- I fjor var vi veldig spente på om dette var noe folk ønsket. Det ble så hyggelig og vellykket at vi gjentar tilbudet i år, sier ordfører Lene Conradi.

Vielsene den 14. februar er planlagt gjennomført mellom klokken 15 og 18, med mulighet for å utvide ved stor etterspørsel. Det er gratis å gifte seg borgerlig i Asker.

Aldri feil å feire kjærligheten

- Det var litt spesielt i fjor, etter korona og flere nedstengninger og utsatte bryllup, men vi håper på romantisk stemning i rådhuset i år også. Vi skal uansett gjøre litt ekstra ut av dagen hos oss, enten det kommer ett eller mange par i år, sier ordføreren.

Selv har ikke ordføreren et veldig sterkt forhold til valentinsdagen, og sier at hun er klar over at det er ulike oppfatninger om at den amerikanske tradisjonen har etablert seg i Norge.

- Jeg tenker at det aldri er feil å feire kjærligheten. Så kan de som vil gjøre det på valentinsdagen gjøre det, og de som vil velge andre dager gjøre det. Det er nok å være uenige om i verden, og vi trenger vel all den kjærligheten vi kan få, sier Conradi.

Ta kontakt

På grunn av saksbehandlingstid hos Skatteetaten, som utsteder dokumentasjonen man trenger for å kunne gifte seg, anbefales det å være raskt ute med å fri dersom man ønsker å gifte seg 14. februar 2023 – om man ikke alt har gjort det.

Les mer om vielser i Asker kommune og finn informasjon om bestilling av tid her, eller kontakt vigselssekretariatet på eller telefon 66909222 for å reservere tid eller få svar på spørsmål.

Vielser, roseblader.jpg