Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Digitalt utenforskap - det er hjelp å få

Onsdag 9. juni ønsket Eldrerådet og Seniornett i Asker velkommen til webinaret "Digitalt utenforskap".

Klikk her for å se videoopptak fra webinaret.

Den digitale utviklingen stopper ikke. Hverdagstjenester er blitt digitale. Vi må på nett for å handle, bestille timer, sjekke svar fra lege, betale regninger og holde kontakt med venner og familie.

Pandemien har satt fart i digitaliseringen av samfunnet.  En ny undersøkelse viser at rundt 600 000 nordmenn sliter med å henge med og de fleste av disse er eldre.

Er det slik at vi må mestre den digitale verden for å være en del av samfunnet og hvor kan vi få hjelp?

Den mest oppgitte årsaken til at man ikke bruker internett, er manglende interesse eller behov. Noen sier at de mangler utstyr og for andre er det skummelt.  I gruppen av eldre som er på nett er det mange som har nettbrett. Faktisk er det seniorer som bruker nettbrett mest og tilbakemeldingen fra flere er at det er enkelt å lære seg.

Antagelig kommer utviklingen til å gå i enda raskere tempo. Hvordan kan vi eldre henge med i den digitale utviklingen?