I anledning Nesøya skole sitt 50 års jubileum fikk skolen i gave et sceneteppe som skulle pryde skolens samlingssted - "Kunnskapstrappen". Sceneteppet er designet av den anerkjente og allsidige billedkunstneren og musikeren Magne Furuholmen som også bor på Nesøya og som også har hatt barn som har gått på skolen.

Sceneteppet, som heter Mattelatter, er en komposisjon av farger og sammensatte ord som barna kan undres og fundere over. Ordene er satt sammen av kunstneren basert på ord som 7.-trinns elever har skrevet som sin første assosiasjon på læring og kunnskap.

- Vi er utrolig glade for å få sceneteppe til dette samlingsstedet på skolen. Vi gleder oss til å bruke teppet sammen med barna i mange år fremover, sier Anne Hallèn, rektor ved Nesøya skole.

- En god skole bør være et sted ikke bare for læring og samhandling, men for refleksjon og undring. Som kunstner jobber jeg mye med språk i forskjellig former, og det var veldig naturlig å ta utgangspunkt i elevenes egne formuleringer, og å forsøke å gi disse et mer komplekst og åpent rom ved å sammenstille dem i et collage-preget uttrykk’, kommenterer kunstneren Magne Furuholmen.

Kunnskapstrappen

Kunnskapstrappen er skolen samlingssted der alle skolens nesten 500 elever fra 1-7 trinn, samt lærere samles for felles arrangement eller informasjon. Et sted der kunnskap formidles og mottas, et sted for læring og undring. Kunnskapstrappen blir også brukt til foreldremøter eller trinnvise arrangement, og har lys- og lydanlegg.

Gave fra foreldre og elever

Det er skolens foreldre og elever, gjennom oppsparte midler i FAU, som har gitt teppet til skolen. Sceneteppet ble innviet tirsdag 14. juni med alle skolens elever og lærere i Kunnskapstrappen. På videoen kan dere se teppet og et intervju med kunstneren.