På fredag er det Sankthansaften, og dette feires blant annet med åpne arrangementer i Vollen, på Hvalstrand og i Heggedal.

Korps og aktiviteter på Hvalstrand

På Hvalstrand er det Asker skolekorps som sørger for arrangementet. Det blir varme griller fra klokken 17.00 som fritt kan brukes til å grille medbrakt mat, mens bålet tennes klokken 20.00. Asker Skolekorps underholder, og det blir åpen kafé og aktiviteter og ansiktsmaling for barna.

Det er gratis å komme inn på Hvalstrand, men korpset tar 100 kroner i parkeringsavgift for alle biler. 

Allsang og show i Vollen

I Vollen sørger Vollen Nærmiljøsentral for "Allsang +". Showet skal ledes av  Liv Nina Mosveen. Scenen er plassert i båthavna og bålet tennes kl. 21.00. Bålet er det Vollen Båtforening som står for.

Griller og underholdning ved Gjellumvannet

I Kloppedalen ved Gjellumvannet i Heggedal sørger Heggedal Nærmiljøsentral for kosen fra klokken 17.00, mens bålet tennes klokken 19.00. I tillegg til bål blir det satt opp tønnegriller, og det blir underholdning, leker og badekarpadling (!).

Vi ønsker alle en hyggelig Sankthansfeiring!

Tips og råd om bålbrenning

  • Gode råd om bålbrenning finner du på brannvesenets nettsider.
  • Miljøtips: Husk at det kun er rent treverk som skal brennes på bålet; ikke impregnert/behandlet treverk, dekk, tekstiler, møbler, madrasser eller gamle båter eller annet som kan avgi giftige stoffer i røyken eller asken.
Sankthansbål
Bildet viser en tidligere Sankthansfeiring på Hvalstrand (Foto: Asker skolekorps)