Et av landets største idrettsarrangementer kommer til Asker 17. mai. Sykkelrittet Tour of Norway 2017 har målgang ved Risenga idrettspark ettermiddagen 17. mai. Etappen går fra Hønefoss, via Lier, Røyken og Hurum til Asker.

Sykkelrittet kommer inn i Asker langs Slemmestadveien, og det blir målgang i Bleikerveien. Rittet samler flere av verdens største sykkellag, kjent for mange fra blant annet Tour de France.

Møt opp og lag liv langs løypa

- 17. mai er en spesiell dag for de fleste av oss, og vi håper og tror at dette arrangementet vil være et fint supplement til de tradisjonelle aktivitetene tidligere på dagen, sier ordfører Lene Conradi. Hun oppfordrer til å møte opp langs traseen og heie på utøverne.

Rittet sendes direkte på TV2 og i mange andre land.

Se nettsidene til arrangøren Interspons

Løypekart i Asker sentrum

Løypekart
Klikk i løypekart for mer informasjon om løypa på Tour of Norway's nettsider.

Rundløype og målgang i Asker

I Asker sentrum blir det en rundløype som sykles to ganger. Rytterne kommer inn i Asker ca klokken 18.00 og rundløypa går fra Slemmestadveien – Langenga – Bleikerveien – gjennom Asker sentrum, Kirkeveien forbi Jansløkka/Solgården/Asker museum og ned på Slemmestadveien igjen via Leangbukta til Vettre og opp Langenga før de går i mål i Bleikerveien ved Askerhallen / Asker Tennisklubbs uteanlegg / Bleiker videregående skole.

Antatt målgang er ca. klokken 18.35.

Begrenset framkommelighet for bil under rittet

Sykkelritt på dette nivået krever helt ryddet vei, og arrangøren og kommunen ber om forståelse for at løypene må stenges i god tid før rytterne kommer inn i rundløypa. De stengte veiene vil bli godt merket både ved avkjøringsrampene på E18 og inne på de kommunale veiene.

Vær oppmerksom på disse begrensningene:

På arrangørens nettsider kan du lese mer om hvilke veier som blir berørt. Her finner du også detaljert stengeplan med omtrentlige tidspunkter, og siden vil også inneholde eventuelle oppdateringer/endringer. Vi anbefaler derfor primært denne siden, men gjengir hovedpunktene her:

• Krysset Bleikerveien/Bleikeråsen blir stengt fra klokken 08.00 til ca. 21.00, på grunn av opp- og nedrigging av målområdet. Stengingen inkluderer et lite strekk av Bleikerveien på hver side av avkjøringen til Bleikeråsen.
  • Resten av traseen for sykkelrittet blir stengt i tidsrommet 17.00 til 19.00. For Slemmestadveien fra Bjerkås til Vettre blir tidsrommet trolig kortere. Holmen - Vettre og Vettre-Slemmestad stenges fra kl. 16.30.
  • Mellom klokken 17.00 og ca. 19.00 er det ikke mulig å kjøre bil inn eller ut av området rundt Bleikeråsen.
  • Det blir heller ikke mulig å kjøre bil til eller fra blindveier fra Kirkeveien i tidsrommet 17.00 og ca. 19.00.
  • Mellom klokken 17.00 og ca. 19.00 blir det mulig for beboere i mesteparten av området inni rundløypa (se kartet lenger opp i artikkelen) å kjøre ut på E18 i retning mot Oslo ved Fusdal, men ikke mulig å komme seg med bil til disse områdene.

Planene for gjennomføring av rittet er laget i samarbeid med arrangøren Interspons og godkjent av Statens vegvesen og Politiet. Alt stengetider gjelder for bil/motorsykkel - på sykkel og til fots kommer du fram. Straks siste løper har passert, vil veiene åpnes igjen, bortsett fra i målområdet. Antatt målgang er ca. 18.35, så det er gode muligheter for at veier kan åpne igjen før kl. 19.00

Det er utarbeidet en egen plan for nødetatene. Utrykningskjøretøy blir sluppet fram.

Noen spørsmål og svar om sykkelrittet

Vi har fått inn noen spørsmål og innspill om rittet fra ulike kanaler:

• «Hvorfor stenge veiene akkurat på nasjonaldagen?»

Svar: Arrangøren av sykkelrittet, Interspons, forholder seg til en internasjonal terminliste for sykkelritt laget av Det internasjonale sykkelforbundet. At Tour of Norway blant annet har 17. mai som rittdag, har norske arrangører derfor lite innflytelse på. 17.mai har vært rittdag for Tour of Norway siden 2012.
  • «Hvor mye penger koster dette kommunen?»

Svar: Det er ikke kommunen som er arrangør, men naturlig nok settes det av en del ressurser fra ulike etater til å samarbeide om sikkerhet, veier som skal stenges o.l.
    Dette er på lik linje med andre arrangementer som foreksempel ulike mesterskap som blir lagt til en kommune. Rittet er støttet av formannskapet i Asker med 100 000 kroner og av Fellesnemnda for nye Asker med samme beløp.
    Her finner du sakspapirene:
    * Formannskapet i møte 30.november 2016 (enstemmig) : http://lokaldemokrati.asker.kommune.no/application/getDocument?filid=595826.0
    * Fellesnemnda i møte 25. november 2016: https://www.asker.kommune.no/globalassets/nye-asker-kommune/motepapirer/fellesnemda/protokoll-25-nov.pdf

• «Kan dere ikke åpne avkjøringen fra E18 ved Cirkel K for de som skal til Vakås, Høn og Undelstad området?  Kan dere åpne bommer?»

Svar: Arrangør, veimyndigheter, politi og andre nødetater har gundig vurdert trafikksikkerheten i forbindelse med rittet. Derfor er det besluttet å stenge veier der hvor stenging nå er annonsert og merket. Bommer er også vurdert og vil være stengt som vanlig. Om nødvendig kan nødetater åpne bommene for å komme frem.