Sankthansfeiring illustrasjonsbilde
Bildet viser en tidligere Sankthansfeiring i Vollen.

Lørdag er det Sankthansaften, og dette feires blant annet med åpne arrangementer i Vollen, Kloppedalen i Heggedal og på Hvalstrand.

Allsang og show i Vollen

I Vollen sørger Vollen Vel og Vollen ungdomslag for arrangementet som starter kl. 17.00 da Sanna Antell fra VUL inviterer til kanopadling, padlebrett, kajakk, slakk line, hengekøye, strandspill og grill på stranda nedenfor muséet.  Det blir variert underholdningen fra scenen fra klokken 20.00, mens bålet tennes klokken 21.00. Bålet er det Vollen Båtforening som står for.

Griller og underholdning ved Gjellumvannet

I Kloppedalen ved Gjellumvannet i Heggedal sørger Heggedal Nærmiljøsentral for kosen fra klokken 17.00, mens bålet tennes klokken 19.00. I tillegg til bål blir det satt opp tønnegriller, og det blir underholdning, leker og badekarpadling (!). Ta med grillmat, drikke, bord og stoler, men NB: ikke engangsgriller!

Korps og aktiviteter på Hvalstrand

På Hvalstrand er det Asker skolekorps som sørger for arrangementet. Arrangementet starter klokken 16.00.

Vi ønsker alle en hyggelig Sankthansfeiring!

Tips og råd om bålbrenning

  • Asker og Bærum brannvesen gir dispensasjon for bålforbudet på Sankthansaften. Les mer om det på brannvesenets nettsider.
  • Miljøtips: Husk at det kun er rent treverk som skal brennes på bålet; ikke impregnert/behandlet treverk, dekk, tekstiler, møbler, madrasser eller gamle båter eller annet som kan avgi giftige stoffer i røyken eller asken.