Rett før jul 2018 forsvant ordførerkjedet i Asker under den tradisjonsrike Torskemiddagen og har fremdeles ikke kommet til rette. Nå har politiet avsluttet etterforskningen og henlagt saken. – Vi har fremdeles et håp om å få det tilbake, sier ordfører Lene Conradi.

Nå håper hun på hjelp fra publikum. Har du kjennskap til hvor kjedet befinner seg håper vi du vil tipse oss eller levere det tilbake. Vi lover full anonymitet.

Ordfører Lene Conradi med ordførerkjedet på taket av Asker rådhus.
Foto: Sønstrød fotografene AS

- For oss er det viktigste at ordførerkjedet kommer til rette, ikke at noen skal straffes for forsvinningen. Vi kommer derfor ikke til å forfølge saken videre fra kommunens side, men håper selvsagt at det fremdeles kan komme til rette, sier Conradi.

Ordførerkjedet er kommunens fremste symbol, det har ikke stor materiell verdi, men stor affeksjonsverdi og er en viktig del av kommunens historie. - Det er svært leit at vi i det siste året som «gamle Asker kommune» ikke får brukt det fremste symbolet på kommunen vår, sier ordføreren. - Jeg ber derfor innstendig om at hvis noen har kjennskap til hvor ordførerkjedet befinner seg enten tar kontakt eller leverer tilbake kjedet.

Ordførerkjedets historie

Ordførerkjedet i Asker ble gitt i gave til kommunen fra Asker Handelsstands Forening, Asker Håndverk og Industriforening, Asker Kjøbmannsforening, Asker Sparebank, Bergen Bank, Collett-Marwell H. Hauge og Elektrisk Bureau i 1975. Kjedet ble designet av Gudmund Elvestad fra Nesbru, som var industridesigner og kunsthåndverker. Han var overlærer ved Statens håndverks- og kunstindustriskole.