Etter 12 år med guttekonferanse er det endelig jentenes tur til å få sin egen dag. 6. mars står kroppspress, nakenbilder på nett, mobbing, følelser på agendaen for jenter i 8. klasse og egen temakveld for deg som oppdrar jentene.

Onsdag 6. mars er alle jenter på 8. trinn i Asker, Røyken og Hurum invitert til jentekonferanse med spennende foredrag og innslag. På kvelden er personer som oppdrar jenter 0-18 år fra Asker, Røyken og Hurum intivert til temakveld.

Å være ungdom kan oppleves utfordrende i perioder, og overgangen fra barneskolen til ungdomsskolen føles ofte stor. Mange jenter forteller om press fra ulike kanter, og det kan være vanskelig å være seg selv midt i alt. Vi håper at Jentekonferansen kan bidra til at du kan senke skuldrene og tenke om deg selv at du er god nok.

Mange synes det er utfordrende å skulle støtte og veilede jenter som vokser opp i et samfunn veldig annerledes enn da de selv var unge. Det er lett å lure på om det man sier og gjør har betydning og er til hjelp. Temakvelden gir deg kunnskap og forståelse av den kulturen jenter vokser opp i og innspill til hvordan vi som voksne kan gi best mulig støtte på veien.

Hvem kommer?

Psykolog, familieterapeut og forfatter av bøkene «Foreldremagi» og «Miraklenes tid», Hedvig Montgomery, skal snakke om «Å oppdra innsiden når de bare er opptatt av utsiden». Hvordan kan vi støtte jentene våre når de opplever skolepress, kroppspress, sosiale medierpress og vennepress?

Psykologen og forfatteren Montomery blir våren 2019 ny, fast bidragsyter i A-magasinets spalter, samt i en ny podkast om livet med barn Foreldrekoden.

Mia Landsem har blitt en frontfigur i kampen mot ulovlig spredning av bilder på nett. Hun innleder under overskriften «Naken på nett» – om nettvett og nakenbilder. Hvorfor man tar dem, hvor bildene kan havne og hvilke konsekvenser det kan få. Hun skal snakke om grensesetting og hvordan vi voksne kan hjelpe jentene i ulike situasjoner som oppstår på nettet.

Artist Lisa Børud og ordfører Lene Conradi åpner Jentekonferansen på dagen. Mia Landsem og Hedvig Montgomery kommer også her i tillegg til følgende navn:

• Caroline Omberg som har jobbet med kommunikasjon i mange år, og har også sunget i rockeband og vært burleskdanser. Hun er opptatt av følelser og vil snakke om hva som gjør at vi kjenner oss gode nok, og hvordan vi kan være rause og romslige både mot oss selv og mot andre - og også mot følelsene våre.
  • Kristin Oudmayer jobber i UNICEF Norge og har skrevet flere bøker om mobbing. Hun skriver og holder foredrag om barns rettigheter, mobbing, vennskap og sårbarhet. Kristin skal snakke om de små og store tingene du kan gjøre for deg selv og andre.

Har du spørsmål?

Arrangør er Barne- og familieenheten (BFE), avdeling Skolebarn og ungdom. Har du spørsmål kan de sendes til: May-Helen Høyer Jordheim: E-post: May-Helen.Hoyer.Jordheim@asker.kommune.no