Samarbeid for å nå målene

Samarbeid mellom ansatte på kontor på Senter for innovasjon og læring.

Du er en viktig del av vårt lokalsamfunn. Du møter kommunen ved ulike livshendelser, som pårørende, forelder, elev, beboer, ved byggesøknader eller lignende. Vi skal møte deg med respekt og levere tjenester av kvalitet. Og sammen skal vi forbedre oss. Hvordan kan vi sammen sikre et mer inkluderende lokalsamfunn? Hvordan engasjerer vi flere til samarbeid for å løse samfunnsutfordringene vi står overfor?

Asker vil møte ulike globale, nasjonale og lokale utfordringer framover. Disse er blant annet knyttet til klima, naturmangfold, økonomi, befolkningssammensetning, helse, arbeidsløshet, sosial ulikhet, utenforskap og politisk polarisering.

Dette er sammensatte utfordringer som krever en kommune som tenker nytt. Kommunen må også - i samarbeid med innbyggerne, næringsliv og organisasjonsliv - finne gode og varige løsninger på utfordringene. Da blir trygge, inkluderende lokalsamfunn med innbyggere som aktivt bidrar til egen livsmestring og helse i fellesskap med andre, helt avgjørende.

Hva slags samfunn ønsker du?
Om vi skal oppnå bestemte klimamål, bygge og ivareta gode lokale møteplasser, sørge for god utdanning for alle, fremme god helse og helsetjenester, og tenke nytt i årene som kommer, krever det samarbeid.
Tre smilende kvinner rundt bord på Holmen innbyggertorg
Foto: Elin Eike Worren
Ikon bok

Møteplassen skaper vi sammen!

Innbyggertorgene er møteplasser der innbyggere, organisasjoner og næringsliv sammen fyller møteplassen med aktiviteter til glede for lokalmiljøet. Jobbsøkerkurs, sjakk, syverksted, byttedager eller barseltreff. På innbyggertorgene kan du låne gratis lokaler til de aller fleste type arrangementer.

Innbyggertorgene er også kommunen nær der folk bor, med kommunale tjenester som bok- og kulturtilbud, informasjon og veiledning i kommunens tjenester.

Les mer om innbyggertorgene - møteplassen vi skaper sammen - i Askermagasinet.

Asker kommune skal tilrettelegge for inkludering, og for at alle innbyggere opplever tilhørighet, blir hørt og tar medansvar.
Illustrasjon
Foto: Hyper
Ikon to personer

Vi ønsker din hjelp til å gjøre kommunen bedre!

I Asker har vi høsten 2022 opprettet et digitalt innbyggerpanel. Panelet blir invitert til å delta i digitale spørreundersøkelser eller fysiske workshops om lokalsamfunnet og kommunens tjenester. Du deltar kun i det som interesserer deg.

Les mer om innbyggerpanelet, og meld deg inn. Vi ser fram til å høre fra deg!

Aktiviteter utendørs under Semiaden 2022
Foto: Vibeke Glosli
Ikon hjerte

Frivillighetens år 2022 – det begivenhetsrike året

Frivillighetens år ble gjennomført som en nasjonal satsing i 2022, og Asker deltok i stort! 

– Jeg håper og tror at feiringen av Frivillighetens år har gitt Askers innbyggere gode opplevelser – og samtidig mer kunnskap om betydningen av frivillig arbeid i samfunnet vårt, sier ordfører Lene Conradi.

I Frivillighetsmagasinet kan du lese om aktivitetene som skapte engasjement og glede i året som gikk.

To personer med bøker i hendene ved skranken i biblioteket på Heggedal innbyggertorg.
Foto: Vibeke Glosli
Ikon telefon

Si din mening og delta du også!

Det er flere måter du kan kontakte oss eller gi din mening:

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Ikon nedlastning

Vil du lese mer om medborgerskap i Asker?

Les kommunens temaplan for medborgerskap! En temaplan er kommunens strategiske plan om et spesifikt tema. Temaplaner har gjerne et 12-årsperspektiv, og revideres hvert fjerde år.

Les mer om temaplan for medborgerskap.