Risenga er et av de viktigste samlingspunktene for de som bor i Asker. Derfor gir Asker kommune, med samarbeidspartnere, Risenga et løft og skaper et område med plass til alle.
Et Risenga for livet
For mange i Asker står Risenga sentralt når det gjelder utdannelse, idrett og fritidsaktiviteter. Mange innbyggere møter Risenga allerede som barn og fortsetter med å besøke området i voksen alder. Asker kommune ønsker å skape et sosialt samlingspunkt hvor unge og gamle kan møtes og benytte seg av tilbudene gjennom hele livet.
Målet er å skape plass for god fysisk og psykisk helse med lett og sikker reisevei både for syklende, gående og kollektiv-brukere.
Støtte fra European City Facility (EUCF)
I desember 2021 søkte Asker kommune om å få støtte fra European City Facility (EUCF). Kommunen fikk innvilget 60 000 euro for å utarbeide en utslippsfri energistrategi for Risenga-området.
Prosjekter
Risenga ungdomsskole
Ny Risenga ungdomsskole ble tatt i bruk i oktober 2020. Skolen er bygget på samme tomt som den gamle ungdomsskolen.
Ny Risenga ishall: Varner Arena
Ishallen er ferdigstilt og er tatt i bruk. Under ishallen er det en parkeringskjeller som skal betjene hele Risenga. Den er åpen for alle. Les mer om parkeringstilbudet lenger nede på siden.
I ishallen er det god plass til spente publikummere, for hallen er bygd med en tribunekapasitet på totalt 3.805 tilskuerplasser hvorav 500 ståplasser og 176 bordplasser i restaurant med utsikt mot isflaten. Isflaten vil ha en bredde på 26 meter, som er NHL-mål.
Les mer om ny Risenga ishall her.
Bleiker VGS
Viken Fylkeskommune utvider Bleiker VGS. Skolen med 450 nye elevplasser. Til sammen vil skolen ha plass til 900 elever totalt. Arbeidet startet våren 2020 og stod ferdig påsken 2022.
Arbeid med de nye uteområdene til skolen vil pågå frem til skolestart i august 2022.
Prosjektet utføres av Prosjekt seksjonen – Viken eiendom. Prosjektleder er Jan-Egil Blix.
Leikvoll hall C
Leikvollhallen er utvidet med en flerbrukshall med plass til nærmere 1.500 tilskuere. Bygget står ferdig og er tatt i bruk.
Hallen vil blant annet brukes av elever ved Bleiker VGS når de overtar idrettsfagelever fra Asker videregående skole. Flerbrukshallen vil brukes til basketball, håndball, volleyball, badminton, rytmisk gymnastikk, styrketrening med mer. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Viken Fylkeskommune og Asker kommune Idrettsråd.
Les mer om flerbrukshallen her.
11. august 2021 la ordfører Lene Conradi ned grunnstein for Leikvoll C.

Nedre Bleiker Gård
Tre boligblokker står ferdig, og den gamle låven er flyttet lenger fra veien og gjenskapes med gjenbruk av de opprinnelige granittsoklene, låvebroen, teglfasader og klokketårn. Det ærverdige våningshuset vil bli restaurert som enebolig, mens det tidligere bryggerhuset skal erstattes av en tremannsbolig.
Løsningene på Nedre Bleiker Gård tar vare på både kultur og natur. Kalklindeskogen er ikke berørt av utbyggingen. Lindealeen, stuede asker og de hule eiketrærne er også tatt vare på, sammen med de fredede gravhaugene og ulike støttemurer.
Totalt er det 72 nye boenheter på Nedre Bleiker Gård, fordelt på nye, gjenoppbyggede og restaurerte hus. Arkitektene har lagt stor vekt på å skape en finstemt balanse mellom nytt og gammelt, natur og kultur. Skanska Eiendomsutvikling står for utbyggingen.
Mellomromsprosjektet
Det jobbes også med et prosjekt kalt Mellomromsprosjektet, som ser helhetlig på uteområdene i Risenga-området. Målet med prosjektet er å skape funksjonelle og attraktive mellomrom som inviterer til opphold og aktivitet. Dette er den grønne kjernen som vil binde Risenga sammen. Prosjektet består av en park som vil gi naboer, idrettsutøvere, skoleelever, foreldre og lærere muligheten til å koble av i grønne omgivelser.
Noe av prosjektet er påstartet gjennom arbeidene med deler av uteområdene til Leikvoll C og Bleiker vgs. For de øvrige arealene jobbes det med løsninger som vil anlegges i 2022
Les mer om Mellomromsprosjektet her.
Adkomst og sikkerhet
Når så mye skal bygges og utvides får det konsekvenser for hvordan vi ferdes i området. Asker kommune vil ivareta god og trygg anleggssikkerhet mens de ulike prosjektene foregår. For å verne om fotgjengere og syklisters sikkerhet, og for å gjøre plass til arbeidet, vil enkelte veier og gangstier bli stengt eller flyttes, og det vil være begrenset mulighet for parkering inne på området.
Droppsoner og Bleikerveien
Langs den ytterste delen av parkeringsplassen til COOP-butikken i Morellveien finner du en av to droppsoner. Dette er skiltet, og i kort gangavstand til Risenga, spesielt Askerhallen.
Den andre finner du i Bleikerveien. Her er det både droppsone og busslommer. Dette gjør at henting og levering enkelt kan gjøres uten å måtte kjøre inn på selve Risenga, og du slipper å bli hindret av mye anleggsarbeid. Den gamle busslommen utenfor Askerhallen er beregnet som ventesone for tungtrafikk til anleggsplassene.
Vi oppfordrer alle til å vise hensyn.
Omlegging av vei og fortau langs Brages vei
Vi jobber alltid for at Risenga skal være et trygt sted å ferdes. Som et ledd i dette er fotgjengerovergangen ved innkjøringen til Brages flyttet litt lenger inn for å skape en mer oversiktlig situasjon. Det er også etablert en midlertidig rampe fra overgangen og ned til gangveien sør for Brages vei.
Alle gangveiene langs nordsiden av Brages vei stengt. Passasjen mellom Askerhallen, tennishallen og Brages vei er åpnet som sikker sone. Myke trafikanter ledes langs Askerhallen når de skal til og fra Risenga frem til utbyggingen er ferdig i 2022. Dette vil gjøre ferdselen mer forutsigbar.
Tette gjerder langs oversiden av Askerhallen er også etablert, og skjermer myke trafikanter for trafikken i Brages vei. Gjerdene er dekorert av en kunstner, hvor temaet er hentet fra nærområde rundt Risenga. Ny belysning er kommet til, og mer vil bli satt opp. Vi håper dette vil gjøre turen gjennom mer hyggelig og spennende.
Gjerdet strekker seg helt fra den nye fotgjengerovergangen i krysset ved Bleikerveien, og helt inn til den store brosteinsplassen ved svømmehallen. Ved droppsonen for busser langs tennishallen er det åpning i gjerdet for å legge til rette for av- og påstigning.
Parkering og HC-plasser
Det er ingen parkering inne på Risenga. Du kan parkere 2 timer gratis i p-kjelleren under ishallen, Varner Arena*. Det er avgiftsbelagt parkering etter 2 timer og skiltgjenkjenning. Alternativt kan du betale via automat eller app ved utkjøring.
På den store parkeringsplassen i Fredtunveien vil det være døgnbetaling etter gratisperioden på 2 timer
All parkering og stopp inne på Risenga bøtelegges.
Fasilitetene i p-kjelleren til Varner Arena inkluderer:
- 186 plasser totalt
- Ni HC-plasser
- 16 ladeplasser (Type 2 lader – opptil 22 Kw/t)
- Rikelige med MC og sykkelparkering
Du kan bruke Askers parkeringsapp, EasyPark, eller parkeringsautomat for betaling. Denne står ved hovedinngangen i garasjen for publikum.
Har du glemt å registrere kjennemerke i app eller på automat, og forlater garasjen uten å betale, vil du få tilsendt en faktura med ett fakturagebyr for den tiden du har parkert.
Åpningstidene er:
Mandag-fredag 06:00-00:00
Lørdag-søndag 06:00-21:00
Lading av elbil
Start, stopp og betaling for lading gjøres i Asker parkeringsapp.
Husk at du må betale for både ladetid og tidsrommet bilen din står parkert.
Kollektiv transport
Tog
Det går hyppige tog til Asker Stasjon. Fra her er det 10-15 minutters gange til Risenga via Lensmannslia. Her er det god gang- og sykkelvei.
Se www.vy.no for mer informasjon.
Buss
Det går ofte buss til Risenga som stopper både i Bleikerveien og Røykenveien.
Se www.ruter.no for mer informasjon.
Gående og syklende
Det er et mål at flest mulig av de besøkende til Risenga tar seg hit med kollektivtransport, på sykkel eller til fots. Det er tilrettelagt for trygg sykkelparkering, og gang- og sykkelveier inn mot hallen. Gangveien til Risenga er godt skiltet fra blant annet Asker togstasjon og parkeringsplassen i Lensmannslia.
Slik kommer du deg til Risenga
Spørsmål eller tilbakemeldinger?
Send en e-post til Fremtidens.Risenga@Asker.kommune.no, eller send oss en melding på Facebook-siden vår Fremtidens Risenga.