Ny Risenga Ishall

Om få år vil eliteserielaget Frisk Asker, Asker skøyteklubb short track og Asker kunstløpklubb kunne ta i bruk en helt ny arena. Byggingen av ishallen, som vil ligge sør for Askerhallen, startet høsten 2019. Under ishallen skal det også komme en parkeringskjeller med plass til omlag 180 biler. Under byggearbeidet vil tilkomsten til Risenga være noe redusert.

Nye Risenga Ishall

Røykgassvifter testes

Røykgassviftene i nye Risenga ishall testes, og dette kan medføre noe sjenerende lyd for naboer. Viftene vil testes sporadisk utover oktober og november for å sjekke at de virker som de skal. Dette varer noen minutter, og vil skje sporadisk (ikke hver dag).

Viftene har som hensikt å få ut røyk ved en eventuell brann i hallrommet i ishallen. Det betyr at de settes i gang ved røykdannelse eller brann inne i bygget. Viftene vil i normal drift ikke være påsatt.

Når det skal være brannøvelser i hallen vil naturligvis viftene slås på for å sjekke at de virker som de skal.

Prosjektet er ellers i rute, og utenomhusarbeidene er snart ferdig. Det betyr at nesten all varelevering er ferdig, og trafikksituasjonen i området vil snart normaliserer seg.

Om ikke lenge kan alle som ønsker gå på kamp og støtte de lokale hockeylagene og heie i en flott ny arena.

Planer for ishallen

I den nye ishallen vil det bli god plass til spente publikummere, for hallen bygges med en tribunekapasitet på totalt 3 805 tilskuerplasser hvorav 500 er ståplasser og 176 bordplasser i restaurant med utsikt mot isflaten. Isflaten vil ha en bredde på 26 meter, som er NHL-mål. Navnet Risenga Ishall er midlertidig.

 Innendørs er det også høy aktivitet med inndeling av rom og innstallering av tekniske anlegg. Kilometer med rør og kabler er på vei for å gi publikum den beste opplevelsen under kamper og arrangementer.

Adkomst og parkering

Begrenset parkering inne på Risenga

Nå er områdeutviklingen i full sving. Derfor skjer all parkering med unntak av HC nå på parkeringsplassen ved Lensmannslia, her man kan stå i 4 timer ved å trekke parkeringslapp.

For de ansatte og brukerne som har fått utstedt parkeringsbevis av Asker kommune (for Lensmannslia) gjelder ikke denne tidsbegrensningen.

All parkering og stopp inne på Risenga bøtelegges, med unntak av HC-parkering og parkering med personlig parkeringsbevis utstedt av Asker kommune.

Les mer om parkering og adkomst her: Fremtidens Risenga.

Nøkkelinformasjon:

 • Byggherre: Asker kommune
 • Prosjektleder: Klaus Øiseth
 • Entreprisemodell: Totalentreprise med samspill
 • Oppstart: Høst 2019
 • Forventet ferdigstillelse for bruk: 2021
 • Kostnadsbærere: Asker kommune

Tidsplan

 1. Fullført:

  Vår 2019

  Formannskapet behandler forprosjektet

 2. Fullført:

  Sommer - vinter 2020

  Byggearbeidet med den nye ishallen starter. I byggeperioden må publikum forvente mer anleggstrafikk i området, reduserte parkeringsmuligheter og at enkelte gangveier vil være stengt eller lagt om. Se oversikt over.

 3. Fullført:

  Tett bygg 2021

  Ishallen er nå tett

 4. Ikke fullført:

  Vår 2021

  Fasaden ferdigstilles

 5. Ikke fullført:

  2021/2022

  Ny ishall står ferdig og er klar for bruk.

 6. Ikke fullført:

  Fra uke 12 2021

  Arbeidet med å støpe og bygge selve isflaten starter og ferdigstilles i løpet av året