Kast mindre mat

I Asker kommune i 2016 kastet vi nesten 2 400 tonn med mat som kunne vært spist, og det er alt for mye. Det vil vi gjøre noe med! Asker kommune går nå foran og har satt som mål å kaste 30 % mindre mat innen 2025. Vi skal sette fokus på hvordan småbarnsfamilier, skoler, barnehager, kommunen selv, butikker og andre lokale arenaer kan ta bedre vare på maten vår.

Reparasjonskafé i Asker

Asker kommune har tatt initiativet til å etablere konseptet reparasjonskafé. Kommunen og frivillige kan nå arrangere reparasjonskafeer, både for å reparere ting fremfor å kaste, men også for å øke kunnskap om enkle reparasjoner og bidra til en fin sosial møteplass for lokalmiljøet. All reparasjon er gratis og alle er velkomne.

Ombruksfestivalen

Lørdag 7. april klokken 11 – 15 er det igjen klart for Ombruksfestivalen med byttemarked. Det blir konserter, konkurranser, aktiviteter og mye mer, det hele blir ledet av Thomas Felberg. Rett og slett en fantastisk dag for hele familien. Så kom og bytt noe gammelt til noe «nytt» og nyt en dag i ombrukets tegn.

Mindre matkasting i Asker kommune

I 2017 kastet vi i Asker 36,7 kilo per person med mat som kunne og skulle vært spist. Selv om dette tallet er alt for høyt så er det med stor glede vi ser at dette er en nedgang på 2,2 kilo fra 2016. Pilen peker riktig vei, godt jobbet alle sammen!