I Asker kommune i 2016 kastet vi nesten 2 400 tonn med mat som kunne vært spist, og det er alt for mye. Nå kan du gjøre ditt for å redusere matsvinnet ved å bli en MatVinn-familie.

Du kjenner sikkert følelsen av å finne den gamle agurken bakerst i kjøleskapet eller når du innser at du lagde for mye mat til middag. De fleste av oss kaster dessverre alt for mye mat og med det sløser unødvendig med både ressurser og egen lommebok.

Bli en MatVinn-familie

Asker kommune og Fremtiden i våre hender har gått sammen om prosjekt MatVinn for å sette søkelyset på det store matsvinnet i samfunnet. Som en del av dette prosjektet utfordret vi fem familier til å kartlegge hvor mye mat de faktisk kastet, for så å sette inn tiltak for å redusere mengden. Resultatene er gode, derfor ønsker vi nå å tilby noe av det samme til alle i kommunen.

Kartlegg eget matsvinn

Ved å bruke skjemaet du finner i lenken under kan du selv kartlegge ditt matsvinn og se at du blir bedre etterhvert som du blir mer bevisst og følger noen enkle rutiner og huskeregler.

Gjør en innsats; bli en MatVinn-familie!