Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

Rød julesekk til ekstra restavfall

I forkant av julen vil alle husstander i Asker få utlevert en rød julesekk til glanset gavepapir og annet restavfall.

Glansfullt gavepapir er restavfall

Glansfullt gavepapir skal sorteres som restavfall siden papiret inneholder mye fargestoff og leire og dermed ikke egner seg for gjenvinning. Derfor får alle husstander utlevert en egen rød julesekk som man kan bruke for å samle opp dette.

Du kan også samle annet restavfall i sekken, men ikke tunge, spisse og skarpe gjenstander som kan skade renovatøren ved tømming. Da risikerer du at sekken ikke blir tatt med. Vekten på sekken må ikke overstige 20 kg.

Henting av sekken

Julesekken hentes i etterkant av julaften. Sett julesekken din ut i forkant av en av tømmedagen for restavfall, og ved siden av beholderen din for restavfall, så henter våre flinke renovatører den. Det må ikke nødvendigvis være den første tømmedagen for restavfall etter julaften - den kan også settes ut senere. 

Har du ikke mottatt julesekken?

I løpet av november og desember vil alle husstander i Asker få utdelt den røde julesekken. Om du ikke har mottatt sekken innen 11. desember, ta kontakt med Innbyggerservice, så skal vi sørge for at den blir utlevert så raskt som mulig.

Om du bor i en leilighet eller er del av et større sameie eller borettslag, ta kontakt med styret ditt.