Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Råd ved besøk på gjenvinningsstasjonen

Har du planer om en tur til gjenvinningsstasjonen? Da har vi nyttig informasjon til deg.

Kun for Askers innbyggere og hytteeiere

Det er kun innbyggere og hytteeiere i Asker kommune som kan levere husholdningsavfall til våre gjenvinningsstasjoner.

Åpent som normalt, men puljevis innslipp

Gjenvinningsstasjonene er åpne som normalt, men vi opplever stor pågang på lørdager og lange køer. Kom gjerne en annen dag om du har mulighet, for eksempel en av dagene det er langåpent. Utsett gjerne besøket ditt til senere om det ikke haster med å levere avfallet.

Av smittevernhensyn vil det i perioder med stor pågang være puljevis innslipp av besøkende for å sikre god avstand. Det kan derfor være noe ventetid.

Vær oppmerksom på at porten inn til gjenvinningsstasjonene stenges presis, uavhengig av kø. Du bør derfor komme i god tid før stengetid, for å være sikker på at du får levert avfallet.

Tilbyr veiledning

Våre ansatte tilbyr veiledning, men kan dessverre ikke hjelpe deg med å bære avfall og større gjenstander med mindre dette kan gjøres uten å bryte avstandskravet.

Levering til ombruk

Tilbudet om levering til ombruk er redusert som følge av smittesituasjonen. Ombruksbua på Follestad gjenvinningsstasjon og Ombruksbua på Yggeset gjenvinningsstasjon er begge åpne, men med noen begrensninger i hva som kan leveres inn og ikke.

Takk for at du kildesorterer og leverer avfall på gjenvinningsstasjonen, og takk for at du viser hensyn til andre og respekterer våre råd og anbefalinger.