Begynner du å bli litt lei av de samme gamle klærne, veska eller skoene? Har du lyst på noe nytt å ha på deg utover våren? Eller kanskje du er miljøbevisst?

Lørdag 16. april er det den store klesbyttedagen, og vi setter opp klesbyttemarked på Bakerløkka utenfor kulturhuset fra klokken 10.00.

Innlevering

Fra klokken 10.00 kan du levere inn klær som du får klesbyttelapper for, og klokken 11.00 åpner byttemarkedet hvor du kanskje kan sikre deg noe du har drømt om. Her har du muligheten til å gjøre et virkelig kupp. Asker bibliotek stiller også med bøker, så finner du ikke noe spennende kan du ta med deg en god bok.

Eventuelle overskuddsklær går til gode formål, så selv om du ikke finner noe du vil ha vil du uansett få god samvittighet. Så rydd i skapet og bli med på den store klesbyttedagen.

Kaster 328 tonn med klær

I 2015 kastet innbyggerne i Asker 328 tonn med tekstiler i restavfallet som kunne kommet noen til gode. Asker kommune samarbeider med Fretex og UFF om innsamling av klær fottøy og tekstiler til ombruk. Det er også viktig å huske at du kan lever ALT, sengetøyet du fikk av eksen, buksa som har revnet og den utslitte gamle t-skjorten. Det eneste som betyr noe er at det er tørt og rent.

Klesbyttedagen er en nasjonal tilstelning arrangert av Naturvernforbundet med klesbyttemarkeder over hele landet. Du kan lese mer om det nasjonale initiativet på hjemmesidene til Naturvernforbundet.

#nordicswapday #klesbyttedagen