Er du usikker på om tøybleier er det riktige for deg og dine barn. Hvorfor ikke prøve det før du bestemmer deg? For nå kan du nemlig prøve tøybleier gratis og hjemme som en del av den vanlige rutinen.

Det er to prøvepakker med tøybleier som er tilgjengelig for utlån, så man virkelig kan få prøvd dette før man bestemmer seg. Pakkene inneholder ulike typer bleier, som formsydd, lommebleier, alt-i-ett bleier og mer. Dette gir muligheten for at dere virkelig kan finne ut akkurat hvilken type tøybleie som passer best for dere. Det er en pakke for de aller minste (0-6 måneder) og de som er litt større (+6 måneder).

Ønsker du mer informasjon eller ønsker å sette deg på venteliste så sender du en e-post til Marte Kjølstad marteelice@hotmail.com

Tilskudd til tøybleier

Asker kommune tilbyr tilskudd til familier med barn som bruker tøybleier, på inntil 2000 kroner. Tilskuddet er en engangsutbetaling og det er kun en enkel søknad som må fylles ut.

Miljøgevinsten

Asker kommune ønsker å sette fokus på avfallsreduksjon og ombruk. Bleier og bind utgjør i dag den største andelen av restavfallet som ikke kan gjenvinnes. Et barn som bruker engangsbleier produserer ett tonn bleieavfall i løpet av bleieperioden. Engangsbleier forbrennes sammen med restavfallet og er dårlig egnet for energigjenvinning, da det går med mye energi til å fordampe væske som holdes i bleien.

Hva koster tøybleier?

En gjennomsnitts bleiebarn bruker opp mot 6 000 bleier før han/hun er klar for å slutte. Dette tilsvarer en kostnad for bleieperioden på kr 4 500 til kr 13 000 avhengig av hva slags merke man bruker og hvor man handler. Et sett tøybleier koster i innkjøp fra kr 1 000 til kr 6 000 avhengig av type, kvalitet og hvor man handler. Prisen for å vaske bleiene vil utgjøre ca 130  kroner i løpet av bleieperioden. Hvis bleiene også går i arv, vil besparelsen bli enda større.

Du kan i tillegg kanskje klare deg med en mindre beholder til restavfall og på den måten spare penger på renovasjonsgebyret også.