Veien er kort fra verdiløs til verdifull. Ta vare på materialene istedenfor å kaste dem. Da kan du lage fine ting med historie og sjel. Her finner du arbeidstegninger til både bord, hylle, kasse, krakk og verktøykasse du kan snekre av gjenbrukte materialer.

Lag en eplekasse av restematerialer

Har du noen røffe planker eller kapp liggende så har du det du trenger for å lage en tøff og sjarmerende kasse til barnas leker, frukt, hjemmebrygget eller noe annet du trenger oppbevaring til.

før etter eplekasse

Last ned arbeidstegning til kassen her

Lag en bokhylle av restematerialer

Rester fra riving og oppussing kan bli en bokhylle, kjøkkenhylle eller en skohylle. Dekorer hylla med tapet- eller malingrester du har stående, så får du brukt opp disse også.

før etter bokhylle

Last ned arbeidstegning til bokhyllen her

Lag et bord av restematerialer

Ta en titt i boden og la deg inspirere av det du finner der. Kanskje en gammel dør kan bli en bordplate? Mulighetene er mange!

før etter bord

Last ned arbeidstegning til bordet her

Lag en flott krakk av restematerialer

Har du noen planker med litt tykkelse stående, eller kanskje en gammel benkeplate? Dette kan forvandles til noe å sitte på! Dekorer krakken med malingrester du har stående, så får du brukt opp disse også.

før etter krakk

Last ned arbeidstegning til krakken her

Lag en flott verktøykasse av det om ble til overs

Røffe planker og kapp er ypperlige materialer å lage en verktøykasse av - både for liten og stor. Få barna bort fra skjermen og la de bli med å skape noe selv!

før etter verktøykasse

Last ned arbeidstegning til kassen her