I Asker er det tradisjon med Skolerusken, en dugnad hvor skolene i Asker rydder opp i søppel for å gjøre kommunen vår fin til 17. mai. I år har også flere barnehager for første gang vært med på den store opprydningen. Det ønsket både Reinholdt og ordfører Lene Conradi å markere, derfor tok de turen til Engelsrud barnehage.

Problemet med forsøpling er like tydelig hver vår, når snøen smelter dukker det opp mengder med søppel som har blitt kastet i løpet av vinteren.

En stor fellesinnsats

- Kommunen bidrar på mange ulike måter for å redusere forsøplingen, men har begrensede ressurser til dette arbeidet. Forsøpling er et kollektivt ansvar der alle kan delta for å holde bygda vår ryddig og fri for søppel, sier Tomas Westly fra Natur og Idrett. Han og Reinholdt reiser for tiden rundt til alle de omtrent 30 barnehagene som har vært med på den første barnehagerusken, for å dele ut diplom og boller som takk for innsatsen. - For å plukke opp all søpla kreves det en stor felles innsats og barna i Engelsrud barnehage har i år vært med på barnehagerusken sammen med nesten 2000 andre barn fra forskjellige barnehager i hele kommunen. Sammen med skolene, flere idrettslag og frivillige organisasjoner så har det blitt lagt ned mye arbeid for å gjøre Asker klart til 17. mai.

Barna i Engelsrud barnehage sier de synes det er dumt at folk kaster søppel på bakken. - Vi plukker søppel hver gang vi går tur og det er masse å finne hele tiden, forteller barna i kor, mens de stolt viser frem dagens fangst i en hvit plastpose.

- Du er sjefen!

Besøk fra Reinholdt og ordføreren og løfte om boller og diplom har gjort at barna har gledet seg lenge til dette besøket, sier Randi Holth, på vegne av de barnehageansatte. – De største barna har også hatt et prosjekt om Asker kommune, forteller hun. Og det er tydelig at barna har forberedt seg, for når de blir spurt hva jobben til en ordfører er så svarer de – Du er sjefen! Til barnas store glede hadde Lene Conradi også tatt med seg ordførerkjedet, de hadde nemlig sett bilde av det og lurte på om det var tungt, noe ordføreren kunne bekrefte.

Det ble også tid til en omvisning i selve barnehagen før besøket ble avsluttet med sang.

Bilder fra barnehagerusken