FellesSkapet er et kjøleskap for matdeling som skal bidra til å redusere matsvinn. FellesSkapet er åpent for alle, og kan benyttes av både privatpersoner og bedrifter som har overskuddsmat. Her kan du både levere og hente mat gratis. Sammen skal vi redusere matsvinn!

Bilde av kjøleskapet som kalles FellesSkapet.
FellesSkapet er et samarbeidsprosjekt med Heggedal nærmiljøsentral, Foodlist og Elkjøp, og er plassert på Heggedal innbyggertorg. Skapet er dekorert av Halvor Harsem.

Denne maten kan du legge i Fellesskapet

  • mat i originalforpakning som ikke er åpnet
  • mat som ikke har passert «siste forbruksdag»
  • mat som du har dyrket i egen hage

FellesSkapet finner du på Heggedal innbyggertorg.

Last ned appen Foodlist

Tomas Elton Haug - gründer i Foodlist - er en av initiativtakerne for FellesSkapet. Han har laget app'en Foodlist som vi bruker for å registrere hvilken mat som er i skapet. Så ved å laste ned appen og registrere deg, kan du gå inn og sjekke hva som ligger i FellesSkapet til enhver tid.

Kutte matsvinn

I flere år har vi jobbet for å redusere matsvinnet i kommunen vår, og i den sammenheng har vi opprettet et kjøleskap for matdeling på Heggedal innbyggertorg. Sammen skal vi redusere matsvinnet i vårt eget nabolag!

Vi har intervjuet et par besøkende på Heggedal innbyggertorg og spurt de om hva de gjør for å redusere sitt eget matsvinn. Ta en titt og bli inspirert! Hva gjør du for å kaste mindre mat som kunne vært spist?

I tillegg til deling av mat skal området rundt kjøleskapet benyttes til aktiviteter som gir informasjon og praktisk veiledning i hvordan du som innbygger i Asker kan redusere matkasting i eget hjem.