Asker kommune deler ut 30 stk. ombruksbokhyller til møteplasser i Asker. Er din bedrift en naturlig innendørs møteplass der en ombruksbokhylle passer inn, da kan dere søke om å bli en del av prosjektet «Ombruksbokhylle», se ytterligere kriterier nedenfor. Prosjektet er en videreføring av de populære strandhusene som Asker kommune produserte sommeren 2018, les mer om prosjektet her.

Miljøgevinsten

Asker kommune ønsker å fremme holdninger som ombruk, delingskultur og utlån fremfor bokkjøp, for på den måten å redusere avfallsmengdene. Årlig får Yggeset gjenvinningsstasjon inn ca 80 tonn med bøker, og uten gode tiltak blir dessverre størstedelen av disse bøkene kastet.

Bøker fra Yggeset gjenvinningsstasjon

Innbyggere kan levere bøker på Ombruksbua på Yggeset gjenvinningsstasjon. Asker bibliotek sorterer ut de bøkene som passer til ombruksprosjektene. Så lenge bedriften er med i prosjektet vil de få tilgang på ombruksbøker fra Yggeset gjenvinningsstasjon. Alle bøkene leveres med eget ombruksklistremerke. Vi oppfordrer også innbyggere til å levere egne bøker de ikke lenger har bruk for direkte i ombruksbokhyllen.Ombruksbok-klistremerke

Bokhyllene

Drengsrud arbeidssenter har produsert bokhyllene fra ombruksmaterialer som gamle furumøbler og trevirke. Vi har 30 bokhyller tilgjengelig i fire forskjellige typer:

  1. Liten blå bokhylle (10 stk. tilgjengelig, ca mål B:70cm x H:40cm)
  2. Liten sort bokhylle (10 stk. tilgjengelig, ca mål B:70cm x H:40cm)
  3. Stor blå bokhylle (5 stk. tilgjengelig, ca mål B:22cm x H:70cm)
  4. Stor sort bokhylle (5 stk. tilgjengelig, ca mål B:22cm x H:70cm)

De forskjellige hyllene

Søknad om å få ombruksbokhylle

Møteplass

Type hylle

Hvilken bokhylle ønsker deres bedrift (Skriv 1 for den som er mest ønsket, 2 for neste osv) Vi kan ikke garantere at alle får sine ønsker:

Bekreftelse
  • Bedriften godkjenner å sikre at bokhyllen alltid ser ryddig og ordentlig ut, samt fjerne bøker som har stått lenge og fylle opp med nye bøker.
  • Bedriften godkjenner at stedet blir lagt inn og publisert i et felles kart for ombruksbokhyllene i Asker.
  • Bedriften forstår at de må levere tilbake hyllen dersom de ikke ønsker å være delaktig i prosjektet.

Produksjon av hyllene