Vi nordmenn river ned og pusser opp som bare det. Vi er i Europa-toppen når det gjelder oppussing og i 2016 brukte vi hele 70 mrd på å oppgradere boligene våre. Det blir fort mye rot når vi pusser opp, og mye avfall. Med våre enkle tips kan du sørge for at det blir mindre rot og kaos, og sørge for at det du ikke har bruk for lenger blir gjenvunnet eller brukt på nytt.

Kampanjen lanseres i forbindelse med nyinnspillingen av filmen «Norske byggeklosser» som går på kino fra 21. februar. Karakteren Otis fra filmen skal veilede oss gjennom oppussing, sortering og levering på Yggeset gjenvinningsstasjon – og litt til.

Før du starter oppussingen

Otis eksperttips: Sorter deg ut av oppussingskaoset

Otis sitt sorteringssystem

Oppussing skaper avfall og avfall skaper kaos – ikke nødvendigvis! Det er ikke mye som skal til av forberedelser som skal til til og med vårt enkle system får du orden hjemme når du pusser opp. Vi har også laget en huskeliste slik at du lett kan finne ut hva som skal sorteres hvor.

 Under oppussingen

Otis' eksperttips: hvordan cruise gjennom gjenvinningsstasjonen

 Hvordan cruise gjennom gjenvinningsstasjonen

Hemmeligheten ligger i forberedelsene, og følger du våre tre tips så går leveringen unna på rekordtid.

Etter at du har pusset opp

Fra verdiløs til verdifull


Har du planker stående, kapp eller kanskje en gammel benkeplate? Veien er kort fra verdiløs til verdifull. Ta vare på materialene istedenfor å kaste dem. Da kan du lage fine ting med historie og sjel.

 Fra verdiløs til verdifull

Her gir vi deg både inspirasjon og oppskrifter til fem gjenstander du kan bygge med restematerialer: en krakk, et bord, en verktøykasse, en hylle og en kasse.