Vi fokuserer på ett variert og godt kosthold for barna i barnehagen. Barna skal tilegne seg erfaringer rundt ulike smaker, råvarer og hvor maten kommer fra.

Vi lager mest mulig mat fra bunnen av og gjerne ute på bål. Gjennom dyrkingsprosjekter og drivhus får barna kunnskap om "fra jord til bord", dvs. læren om hvor maten kommer fra og kretsløpet og næringskjeden.

Mat i barnehagen

Som hovedregel har barna med seg matpakker hjemmefra til alle måltider i barnehagen. Det betales likevel inn en månedlig sum i matpenger. Disse skal dekke følgende:

  • Matdag 1 dag i uken. Hensikten med dette er å la barna være med på å tilberede sin egen mat. Vi ønsker å gi kunnskap og forståelse for hva mat er, og hvordan det tilberedes, og dette skal derfor i størst mulig grad være mat fremstilt av råvarer, helst direkte fra naturen. Vi ønsker også å stimulere til å prøve nye og annerledes retter, og den beste måten å få barn til å smake på nye ting er ved å la dem være med og lage maten selv.
  • Melk. (Dette gjelder ikke uteavdelingene)
  • Mat ved spesielle anledninger. Det er enkelte av arrangementene våre, som julemiddag, hvor maten inngår som et sentralt element. Dette skal også dekkes av kostpengene.

Ved Vepsebolet barnehage tas det inn ekstra matpenger. Dette fordi barna på Vepsebolet spiser felles frokost som tilberedes i barnehagen hver dag.