Samvær ved gryta

Norsk Smaksskule og innbyggertorgene i Asker kommune inviterer til matglede, turer og foredrag. Velkommen!

Bålpanne med varm gryte

Delta gjerne på ett eller flere arrangementer hvor du kan forvente deg god mat og inspirasjon. Ved utearrangementene må du kle deg etter vær og vind.

Det er begrenset antall plasser, så ring og meld deg på.

• Ved påmelding til aktivitetene ved Helsekaféene, ring telefonnummer
    66 70 00 00.
  • Påmelding til alle andre turer og arrangementer, kontakt Tor Valdvik:

• Telefonnummer: 951 76 019
    • Epost:
20. september: Kickoff på Slemmestad innbyggertorg

Mandag 20. september kl. 12-14

Åpning av Samvær ved gryta. Wenche Andersen lager og serverer deilig mat. Trekkspillmusikk ved Geir Marius Thorud. By gjerne opp noen til dans! Møt opp utenfor Cafe Plenum. Regner det, er vi inne.

28. september: Tur til Oldtidsveien med rast rundt gryta

Tirsdag 28. september kl. 12-14

Oppmøte ved Slemmestad ungdomsskole. Turleder er Lars Christian Iversen fra DNT Asker turlag. Vi raster på et fint sted oppe i åsen. I gryta serveres det Oldtidsmarsjsuppe. Ta med sitteunderlag og egen drikke.

30. september: Smaksfest på Helsekafeen, Teglen

Tirsdag 30. september kl. 12-14

Mesterkokk Rune Sandø fra Norsk Smaksskule tilbereder og serverer flere spennende smaker mens han snakker om mat, smak, kosthold og måltid. Møt opp sulten og nysgjerrig!

5. oktober: Tur rundt Hvalstrand med rast ved gryta

Tirsdag 5. oktober kl. 12-14

Oppmøte på parkeringsplassen ved Hvalstrand. Turleder er Lars Christian Iversen fra DNT Asker turlag. Vi går opp Syverstadkollen og raster ved Hvalstrand. I gryta serveres det tomatsuppe med urtekrydder. Ta med sitteunderlag og egen drikke.

6. oktober: Bakstekurs på Bryggerhuset ved Semsvannet

Onsdag 6. oktober kl. 10-16

Kokebokforfatter Else «Sprossa» Rønnevig lærer oss hvordan god bakst skal lages. Vi fyrer opp bakerovnene og lager både brød og pizza. Ingen forkunnskaper nødvendig. Ta med eget forkle og en saks.

6. oktober: Foredrag og god bakst på Verkstedet, NaKuHel

Onsdag 6. oktober kl. 18–20

Else «Sprossa» Rønnevig er en av de største personlighetene innen kulturvern i Norge. Kom gjerne og hør på «Sprossa» snakke om Bakerovnen – historie og bruk.

12. oktober: Tur til Kongsdelene i Sætre med rast ved gryta

Tirsdag 12. oktober kl. 12–14

Oppmøte ved Kongsdelene kirke. Turleder er Lars Christian Iversen fra DNT Asker turlag. Rastested ved «Det gule huset». I gryta serveres det Huldasodd. Ta med sitteunderlag og egen drikke.

13. og 27. oktober: Matkurs for aleneboere, Asker innbyggertorg

Onsdag 13. og 27. oktober kl. 12-14

Kokkene Ståle Johansen og Astrid Grette lærer oss hvordan vi kan tilberede måltider som er en fryd for øye og gane. Ingen forkunnskaper nødvendige. Ta med eget forkle og godt humør. Etter kurset setter vi oss rundt bordet og smaker på maten vi har tilberedt.

11. november: Smaksfest på Helsekafeen, Tofte innbyggertorg

Torsdag 11. november kl. 12-14

Oppmøte på Tofte samfunnshus. Mesterkokk Frode Selvaag fra Norsk Smaksskule tilbereder og serverer en smaksfest. Marit Midtli synger for oss.

17. november: Muntert foredrag og god mat på Sætre innbyggertorg

Onsdag 17. november kl. 12-14

Thor Gotaas, folkeminnegransker forfatter av boka «På loffen», gir oss et innblikk i livet til landstrykere og vagabonder langs norske landeveier. Vi serverer maten som lofferne spiste.

18. november: Muntert foredrag og god mat på Borgen innbyggertorg

Torsdag 18. november kl. 12-14

Thor Gotaas, folkeminnegransker og forfatter, forteller fra boka «Først i løypa, historien om langrenn i Norge». Vi serverer skiløpernes beste karbonadesmørbrød!

22. november: Gastronomisk førjulslunsj med dans på Asker innbyggertorg

Tirsdag 22. november kl. 12-14

Vi inviterer til en formiddag med spennende smaker, fellesskap og ikke minst dans. Ta gjerne med en nabo eller en venn og møt opp.

Antrekk:
pent.

Tilbudene er gratis og åpne for alle. Det er begrenset antall plasser.

Norsk Smaksskule er et matkulturprosjekt i regi av Stiftelsen Norsk kulturarv, etter initiativ fra Arne Brimi. Norsk Smaksskule ble nominert til Nordisk Matpris i 2019.

Innbyggertorgene i Asker kommune er åpne møteplasser og kulturarenaer for alle, på tvers av generasjoner og kulturer.