TV-auksjonen 2021

Årets TV-aksjon NRK 2021 går av stabelen søndag 24. oktober. Inntektene går til PLANs arbeid mot barneekteskap.

Asker kommune støtter opp om Årets TV-aksjon
Foto: Lene Conradi

Kort fortalt

Hvordan kan du bidra?

• Gå med fysisk bøsse og/eller opprett en digital bøsse.
    Se hvordan på www.blimed.no - der velger du også oppmøtested for fysisk bøsse.
  • Gi penger på følgende måter:
    • Gi til bøssebæreren søndag 24. oktober.
    • Gi på digitale bøsser fra 8. oktober til og med 7. november.
    • Vipps til 2133
    • Send SMS med kodeord TVA til 2133 (300 kr)
    • Ring 822 08 008 (300 kr)
    • Du kan sette inn ditt bidrag på innsamlingskonto: 8380 08 09005

- Verdens største dugnad er sparket i gang, og vi forbereder innsamlingsaksjoner og bøssebæring på selve dagen. Mange jobber for at Asker skal komme høyt på listen over kommuner med solide bidrag – både innbyggere, kommune og næringsliv. Som alltid går TV-aksjonen NRK til et veldig godt formål, og vi håper alltid på stort engasjement og stor giverglede. Årets tema er hjerteskjærende, men sammen kan vi gjøre en reell forskjell. Meld deg som bøssebærer og engasjer deg gjerne på www.blimed.no, sier ordfører Lene Conradi.

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Konsekvensene av barneekteskap er store. Sammen skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid, og vie seg til livet. Med årets TV-aksjon skal vi bekjempe barneekteskap i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

Hyller barn og frihet gjennom kunstbidrag

Familiefestivalen Barnas Verdensdager, som ble arrangert i Asker kulturhus 16. oktober, samarbeider også med TV-aksjonen og i den forbindelse er det opprettet et kunstprosjekt.

- Barnehager, SFO og skoler har blitt oppfordret til å lage kunst som speiler årets tema, og Barnas Verdensdag ønsker at alle barn skal kunne leke, lære og være trygge. Vi ønsker derfor kunst som hyller barn, barndom, lek og frihet.

En nasjonal dugnad

TV-aksjonen har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er en nasjonal dugnad der hele Norge deltar: Kongehuset, Stortinget, regjeringen, fylkeskommuner, kommuner, næringsliv, skoler, menigheter, lag og foreninger og lokalsamfunn. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige.

I Asker er en av mange bidragsytere Asker Næringsforening og en av koordinatorene for TV-aksjonen i Asker kommune, Jorunn Schie, kan fortelle at årets tradisjonelle ringedugnad for næringslivet går av stabelen tirsdag 19. oktober i Asker rådhus, hvor også ordfører Lene Conradi vil delta.

Takk for at du bidrar!