Asker er Skravlekopp-kommune

Den grønne skravlekoppen finner du blant annet på våre innbyggertorg. Velger du en Skravlekopp, viser du andre at du gjerne vil snakke litt med noen.

To som prater sammen, med skravlekopp på bodet

Den grønne skravlekoppen står sammen med de andre koppene på utvalgte kafeer, kantiner og møteplasser rundt om i landet. Asker er en av flere sertifiserte skravlekoppkommuner.

Om du velger drikken din i en Skravlekopp, viser du andre i lokalet at du gjerne snakker litt med noen mens du drikker den. Om du trenger litt skravling - eller tilbyr litt skravling - det er uvesentlig.

Redusere ensomhet

Hensikten med skravlekopprosjektet er å øke bevisstheten rundt hvordan vi møter hverandre og forebygger og reduserer ensomhet i samfunnet.

- I Askers har vi åtte innbyggertorg rundt om i kommunen. Dette er uformelle møteplasser der det skal det være lett å komme i kontakt med andre, og Skravlekoppene passer perfekt inn på våre innbyggertorg, forklarer Frid Feyling, initiativtaker til skravlekopprosjektet i Asker.

Da Asker ble sertifisert skravlekoppkommune i 2019, ble 200 kopper satt ut på kafeer, innbyggertorg, bibliotek, kantiner og andre møteplasser i kommunen. Prosjektet skal bidra til bevisstgjøring, inkludering og holdningsendring i samfunnet.

Besøker Holmsbu 17. juli

– Etter mer enn ett år med pandemi og nødvendig sosial distanse, har gründerne bak Skravlekoppen satt i gang kampanjen «Sammen i sommer», for å få opp hverdagspraten og bidra til at så mange som mulig får å føle på fellesskap og tilhørighet, forklarer Feyling.

Som et ledd i denne kampanjen, har gründerne i sommer lagt ut på seilas i en 70 fots stålskute fra Lofoten i nord til Oslo i sør. Langs hele kysten skal de få i gang hverdagspraten, og skuta gjør selvsagt et stopp i skravlekoppkommunen Asker.

Lørdag 17. juli klokken 13.00 treffer du dem i Holmsbu.  

Gå planken - om du vil

I Holmsbu blir det skravlestudio med musikk, intervjuer, strømmesendinger og utdeling av Skravlekopper fra vårt eget turistkontoret i vakre Holmsbu. De mer vågale kan også  forsøke å «gå planken» fra stålskuta «Skydancer».

Her kan du følge Skravlekoppgeneralenes seilas langs kysten.