Asker-idretten er mangfoldig

Asker idrettsråd er stor og mangfoldig med 93 idrettslag, 99 forskjellige idrettsgrener og har over 36.000 medlemmer.

AKTIVITETSPATRULJEN fra Asker idrettsråds Aktiv YNG
AKTIVITETSPATRULJEN fra Asker idrettsråds Aktiv YNG har med seg en henger full av utstyr og tilbyr aktiviteter til barn rundt omkring i Asker i sommer. I hengeren har de alt fra skateboard, SUP, beachvolleyball, frisbee, lacrosse og badminton. Foto: Foto: Espen Halvorsen

– Vi er opptatt av idrettsglede for alle og å utvikle bærekraftig idrett, sier Heidi Merete Johansen, inkluderingsansvarlig i Asker idrettsråd.

– Utenom oppvekstsektoren er idretten den arena som møter flest barn og unge.

Aktivitetspatruljen, Asker idrettsråd

Asker idrettsråd kommer til å gjenta suksessen fra tidligere år med å ta meg seg aktiviteter og utstyr ut til der folk bor, i løpet av fem deilige sommeruker.

– Vi har med oss en henger full av utstyr og kan tilby alt fra skateboard, SUP, beachvolleyball, frisbee, lacrosse og badminton, forteller Heidi Merete Johansen. Teamet fra Aktiv YNG – idrettspatruljen fra Asker idrettsråd vil besøke Tofte, Slemmestad, Sætre, Borgen, Hernestangen, Holmenskjæret og mange flere steder. Johansen er klar på at det er ungdommen som holder i arrangementet.

– Det er aktivitetsledere fra Aktiv YNG som står for organisering og gjennomføring. På denne måten kan vi både tilby aktiviteter til barn, og sommerjobb til ungdom. Det er ingen nedre aldersgrense for å delta, men Johansen ber om at barna er store nok til å være med på egen hånd, eller at de kommer med foreldre.

– Erfaringsmessig blir dette fine dager med høyt energinivå, og en god mulighet til å prøve nye ting, smiler Johansen.

Plass til alle

Den frivillige arbeidsinnsatsen i de frivillige organisasjonene i Norge tilsvarer 142 000 årsverk. Idretten alene sto for om lag 35 000 årsverk, ifølge tall hentet fra SSB.

– I idretten er det plass til alle, alle som vil og kan skal ha mulighet til å finne sin idrett. I Asker har vi mange gode inkluderingstiltak og godt samarbeid med ulike etater i kommunen som gjør at vi fanger opp og bidrar til å få barn og unge ut i aktivitet, sier Heidi Merete Johansen.

Idretten i Asker

Verdien av frivillig arbeid: kr 321 865 380 

Antall årsverk frivillig arbeid: 603

Norsk idrett er tuftet på frivillig innsats. De fleste idrettslag arrangerer derfor dugnader der medlemmene eller deres foreldre deltar.

Frivillig arbeid gjennom dugnad er en avgjørende ressurs for et idrettslag og er ofte helt nødvendig for at medlemmene skal kunne få et godt aktivitetstilbud og for å holde kostnadene nede.

 


Månedlig hyllest av frivillighet i Asker kommune

Hver måned gjennom Frivillighetens år 2022 hylles ett felt innen frivilligheten i Asker kommune som «månedens frivilligkraft».

«Månedens frivilligkraft», representert av én organisasjon, presenterer den frivillige aktiviteten innen sitt felt i forkant av kommunestyremøtene.

10. mai 2022 holdt Asker idrettsråd på vegne av idretten i Asker sin presentasjon om frivillighet for Asker kommunestyre.