Semiaden – en aktiv familiedag

Semiaden er et velkjent familiearrangement med lange tradisjoner i Asker. Søndag 18. september sparker NaKuHel og Rotaryklubbene i Asker i gang en ny runde. Står du klar på startstreken?

Semiaden 2022
Klatretårnet er meget populært, men mye annet skjer også. Ta med barn, foreldre, venner og bekjente og bli med på Semiaden 18. september. Foto: Øivind Due Trier

Semiaden begynte i 2007 som en idé om å bruke den vakre naturen rundt Semsvann til en dag med aktivitet og moro for hele familien, og samtidig samle inn penger til alt det fantastiske arbeidet NaKuHel står bak. I dag er Semiaden et av Rotarys største arrangementer i regionen.

– Det er en super dag, der både vi, NaKuHel, næringsliv og organisasjoner, trekker i samme retning. Det kan være flere tusen mennesker i aktivitet rundt Semsvannet på Semiaden, forteller Blerim Gjoni som representerer Rotaryklubbene i Asker.

Aktiviteter

Arrangementet går fra tidlig morgen til langt ut på ettermiddagen, så alle kan komme når det passer. – Utgangspunktet for dagen er rundt Smia Kafé like ved Sem gjestegård, forklarer Gjoni.

– Der har vi ulike stands, grilling, åpen kafé, musikk, underholdning og mye annet. Det er også der man kan kjøpe billett, og barna kan hente ut premier etter å ha samlet stempler på alle de morsomme aktivitetene rundt Semsvann, forklarer han. Aktiviteter som ridning, kajakk, klatring og fisking, i skjønn forening med kunnskapspåfyll om gjenvinning, bærekraft og natur, er bare noen av dagens høydepunkter.

Godt formål

Ved å kjøpe adgang til et digitalt kart over arrangementet, får man tilgang til alle aktivitetene denne dagen. Pengene går, sammen med penger samlet inn av Rotary og næringsliv, uavkortet til NaKuHel og deres fantastiske innsats for å legge til rette for frivillig arbeid i Asker.

Bli med søndag 18. september

I år er det ekstra spennende, siden dette er frivillighetens år. Semiaden er med på å markere frivillighetens år, og bidrar på sin måte til å til å synliggjøre frivilligheten, øke kjennskapen og anerkjennelsen, og få flere med.

Merk av søndag 18. september i kalenderen. Bli med på denne dagen som gjennom 15 år har blitt en hyggelig og spennende tradisjon. Ordfører Lene Conradi åpner Semiaden sammen med statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland og varaordfører Monica Therese Vee Bratlie.