TV-aksjonen – Leger uten grenser

Årets TV-aksjon er søndag 23.oktober, og denne gangen går inntekten til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

Line Wejden fra TV-aksjonen
Line Wejden fra Asker kommune håper på mange bøssebærere til årets TV-aksjon. Foto: Vibeke Glosli

TV-aksjonen er en dag som engasjerer. Også i år håper vi å se små og store arrangementer og engasjement i hver eneste lille krok av kommunen vår, og det skal ikke stå på muligheten for å delta.

– Først og fremst trenger vi rundt 600 bøssebærere, sier Line Wejden, som er ansvarlig for TV-aksjonen i Asker kommune.

– Mange har gjort det til en familietradisjon, og det synes vi er helt supert. Dersom man melder seg tidlig, er det også gode muligheter til å velge ruten de vil gå, sier hun.

– I tillegg til pengene som samles inn, er dette en fantastisk dag for samhold og frivillighet, og for å lære om saken. Det er også viktig, slår hun fast.

Leger uten grenser

Inntekten fra årets TV-aksjon går til Leger uten grenser, og primært til deres arbeid i Bangladesh, Sierra Leone, Kongo og den Sentral-afrikanske republikk. I tillegg vil noen av midlene gå til forskning på sykdommer som primært finnes i den tredje verden, og som det derfor ikke finnes tilstrekkelig økonomisk insentiv for kommersielle krefter å forske på. Dette synes kanskje langt unna for hver og en av oss her i trygge Asker, men det kan bokstavelig talt stå om liv og død for utallige menn, kvinner og barn som ikke er like heldige som oss.

Bli med!

På nettsiden www.blimed.no finner du mer informasjon om det viktige arbeidet til Leger uten grenser, i tillegg til hvordan du kan bidra, som bøssebærer, ved digitale bøsser på spleis.no, eller ved å samle inn penger med egne arrangementer.

 

TEKST: Aina Skoland