Hva vet vi om Parkinsons sykdom og ernæring?

Fysisk aktivitet, stemmebruk og et sunt kosthold er viktig for å styrke helsa og forebygge feil– og underernæring for personer med Parkinsons sykdom. Målet med fagseminaret er å presentere ny kunnskap om Parkinsons sykdom, ernæring- og fordøyelsesproblemer og bidra med noen enkle kostråd. Fagseminaret er tverrfaglig og åpent for personer med Parkinsons sykdom, pårørende, helsepersonell og andre interesserte.

Program

  • 9.45 Kaffen står klar
  • 10.00 – 10.30 Velkommen. Fysioterapeutene Hege Nickelsen og Henriette Kirkeby Husebø, logoped Anne-Guro Zahl, førstelektor Marthe Lyngås Eklund og førsteamanuensis Liv Helene Jensen Noen, resultater fra kartlegging av ernæringsstatus i prosjektet stemme– og fysisk gruppetrening v/ prosjektleder Liv Helene Jensen
  • 10.30 – 11.15 Endringer i fordøyelsessystemet som følge av Parkinsons sykdom v/ nevrolog Kari Anne Bjørnarå
  • 11.15 – 12.00 Lunsj + POWER strekk med fysioterapeutene Hege Nickelsen og Henriette Kirkeby Husebø
  • 12.00 –13.15 Ernæringsutfordringer ved Parkinsons sykdom. Norske og internasjonale retningslinjer v/ ernæringsfysiolog Asta Bye
  • 13.15—13.20 Pause
  • 13.20– 13.50 Hva kan du gjøre selv? v/ helsefaglig rådgiver, parkinsonsykepleier Ragnhild Stenshjemmet Støkket
  • 13.50 – 14.00 Spørsmål og oppsummering.

Dato og sted

  • 16. mai 2018 kl. 10.00 – 14.00
  • Adresse: Kunnskapssenteret, Drammensveien 915, Asker.
  • Seminaret er gratis. Enkel lunsj.

Påmelding:

Christine.Kallum.Jorgensen@asker.kommune.no innen 27.04.2018.

Spørsmål kan rettes til: Liv.Helene.Jensen@usn.no

Telefon: 913 03 277