Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Helsekafé

Illustrasjonsbilde

Kort fortalt

Helsekafeene våre er åpne for alle innbyggere over 18 år i Asker, og har fokus på forebyggende og helsefremmende temaer. Det er alltid helsepersonell til stede som du kan ta kontakt med om du ønsker.

På helsekafeene blir du kjent kjent med den nye kommunen. Du er med på å skape nye møteplasser, som kan bidra til en aktiv og meningsfull hverdag, på tvers av generasjoner og kulturer.

Program våren 2021

17. februar: Hverdagsglede ved Nina Mikkelsen (Webinar)

Forskning viser at hva vi gjør, hva vi gir vår tid, oppmerksomhet og prioritet til er av stor betydning for hvordan vi har det.

Nina Mikkelsen er utdannet idrettspedagog med videreutdanning i helsefremmede veiledning og kognitiv atferdsterapi. Hun jobber til daglig i Asker kommune på Friskliv, læring og mestring.

Nina er opptatt av å se hele mennesket, og brenner for at hver enkelt av oss skal oppleve glede og mestring i hverdagen. Hun vil ta for seg fem råd for økt livskvalitet og sterkere psykisk helse.

Tid: 17. februar klokken 11.00 - 12.00 (kan også ses i opptak frem til neste webinar).

Her kan du se webinaret i opptak

4. Mars: NakuHel - natur, kultur og helse – ved Gunnar Tellnes (Webinar)

Gunnar Tellnes er utdannet lege, spesialist i allmennmedisin, samfunnsmedisin og master i helseadministrasjon. Han har doktorgrad fra Universitetet i Oslo (UiO) og undervist der siden 1984.

Han er nå professor emeritus ved UiO, professor II i folkehelse ved Høyskolen Kristiania og rådgivende overlege i NAV Øst-Viken.

Han har vært lege på Værøy og Røst, bedriftslege i Modum, president i EUPHA, initiativtaker til Norsk forening for folkehelse og NaKuHel Asker (Natur-Kultur-Helse).

Tid: 4. mars klokken 12.00 - 13.00.

Her kan du følge webinaret (Zoom)

Her kan du gi tilbakemelding etterpå - hva syntes du om webinaret?

Se opptak fra webinaret 4. mars (spol litt fram før oppstart).

 

17. mars : Sosial isolasjon og ensomhet hos eldre – hva betyr det for helsen? ved Marit Tveito (Webinar)
Marit Tveito er spesialist i psykiatri og har tatt en doktorgrad om bruk og bivirkninger av legemidler hos eldre med psykiske lidelser. Hun er fagsjef i alderspsykiatri i Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse.

Tid: 17. mars klokken 11.00 - 12.00.

Her kan du se webinaret.

Fikk du ikke med deg direktesendingen? Da kan du se webinaret i opptak på denne lenken.

8. april: Nicklas Stormo om trening og øvelser (Webinar)
Nicklas Stormo er fysioterapeut i Asker kommune. Han har en stor lidenskap for styrketrening, og er også utdannet personlig trener.

På helsekafeen skal han snakke om viktigheten av trening, generell treningslære, trening for eldre og øvelser som kan gjøres med begrenset utstyr.

Webinaret avsluttes med en praktisk gjennomgang som alle kan være med på.

Her kan du se opptak av webinaret fra 8. april.

Se presentasjon om treningslære (pdf).

21. april: Fotograf Anngunn Flatebø Dårflot (Webinar)

Bilde av Anngunn

Fotograf Anngunn lever med en bipolar lidelse og har utgitt dikt og bildeboka «Himmel og helvete» som gir en innsikt og forståelse for hvordan dette kan oppleves, og hvordan veien til bedring har vært.

Anngunn er lidenskapelig opptatt av foto. I tillegg til separatutstillinger har hennes bilder vært utstilt langs elvepromenaden i Drammen. Som Anngunn selv sier: «når jeg står med fotoapparatet, da er det rolig i hodet mitt».

Hun er opptatt av å dele sin historie og kunne formidle at det er håp om bedring, uansett hvor vanskelig man har det. Hennes drivkraft er å kunne dele sine erfaringer i forhold til hva som hjelper henne og kanskje det kan være til hjelp for andre.

Tid: Klokken 11.00 - 13.00.

Her kan du se webinaret i opptak (Zoom)

Har du deltatt / sett på webinaret? Da ønsker vi veldig gjerne tilbakemeldinger:

Gi oss tilbakemelding her.

6. mai klokken 12.00 - 13.00: Webinar: Medisinsk Yoga ved Sara Tyvand.

Yin Flow er en myk time, der vi starter med noen rolige yin inspirerte solhilsen og noen stående posisjoner for å myke opp og forberede kroppen til de sittende, dype og nærende strekkene. Timen tilpasses enkelt til alle nivåer og kropper.

Yinyoga er en restorativ og terapeutisk yogastil som handler om å gi seg hen og slippe kontrollen for å roe kropp og sinn. Det er en motvekt til de yang-baserte, mer fysisk krevende yogaformene. Ved å balansere yin, hvile og yang, øker vår trivsel på alle nivåer.

Yinyoga kjennetegnes av passive øvelser med en lett myk strekk, utført i stillhet og bevisst tilstedeværelse. Hver posisjon holdes i minst 3-5 minutter, hvilket gir oss tid til å roe sinnet. I yinyogaen ønsker vi å komme inn til kroppens fascia, bindevev, i stedet for musklene.

Dette oppnås ved å holde i en mellomdyp strekk over lengre tid. Hovedfokuset er på området rundt hoftene og korsryggen. Disse områdene er rike på bindevev og lagrer ifølge yogafilosofien mange fysiske om følelsesmessige spenninger.

Tid: 6. mai klokken 12.00 - 13.00. 

Utstyr: En matte å ligge på, samt teppe, pute eller håndkle kan være greit å ha tilgjengelig.

Her kan du se webinaret i opptak.

Tilbakemelding
Gi oss gjerne tilbakemelding om kursene på denne lenken.

19. mai klokken 11.00 - 12.00: Brannsikkerhet i hjemmet

På dette webinaret skal Asker og Bærum Brann og Redning (ABBR) snakke om sikkerhet i hjemmet for seniorer.

Du vil få viktig kunnskap om hvordan du kan forebygge brann i ditt hjem, og hva er viktig å tenke på forhånd slik at du er godt forberedt i tilfellet du skulle oppleve brann.   

Her kan du se webinaret i opptak