Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

Følg småbarnsfamilien på sykkel i vinter

Kristiane og Joakim i Slemmestad tester vintersykling. Hvordan går det med to små barn, snø, slaps og kulde?

Bilde av Kristiane Rabben og Joakim Bestvold på hver sin elsykkel.

Kort fortalt

Kristiane (36) og Joakim (34) bor i Slemmestad med to små barn. Joakim jobber i Asker sentrum og Kristiane har tatt en pause fra jobb for å studere. 

Våren 2020 var de med på Asker kommunes elsykkelprosjekt. De forpliktet seg til å sykle fremfor å kjøre bil i åtte uker, de fikk låne alt nødvendig utstyr fra kommunen.

- Å sykle er rimelig, kroppen får trent og vi får frisk luft. Når det er kø på Slemmestadveien, suser vi forbi på sykkelen, forteller de ferske vintersyklistene.   

Elsykkel med sykklevogn fungerer veldig godt for småbarnsfamilien. Men hva med vintersesongen? Det tester de nå, og du kan følge dem her.  

  

 

12. januar 21, Kristiane sykler i soloppgangen:


Desember 20, Joakim viser hvilke klær han bruker til vintersykling:

 

Bilde_av_sykkelvogn_med_lys.jpg
9. desember: Barn kan fint i sitte i sykkelvogn på vinterstid. Trekket er vindtett, og med god bekledning går det fint! Joakim og Kristiane har lys og til og med musikk i sykkelvogna. Barna hører på barnesanger, lydbøker eller podcaster for barn som streames fra foreldrenes mobil

 

Desember, sykkelhjul.jpg
Tidlig i desember kom frosten. Endelig mulig å teste grepet på piggdekkene. Joakim og Kristiane opplever at syklene har godt grep på veien. De vil egentlig ha snø snart...