Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Innovasjonspris til Asker kommune

Asker kommune er tildelt innovasjonsprisen 2021 av Avfall Norge for ombruksprosjektet for møbler og inventar i kommunen.

Resepsjon som ser ny og fin ut, men er laget av gamle stolben og skrivebordstopper.
Resepsjon i Asker kommune laget av gamle stolben og skrivebordstopper. 25 lokasjoner var med i ombruksprosjektet.

Prisutdelingen skjedde på årskonferansen til Avfall Norge 9. juni.  Begrunnelsen er at Asker kommune har satt ombruk i system.

Juryen skriver:

«I tillegg til å ha et prosjekt helt øverst i avfallspyramiden, så er ombruk av nettopp kontormøbler og inventar i offentlig sektor et område som blir vektlagt av Miljødirektoratet i deres rapport om hvilke tiltak som må til for å få økt ombruk og materialgjenvinning i fremtiden. Nå håper vi at flere vil følge Asker sitt eksempel! Gratulerer så masse!»

Ordfører takker for prisen
- For en ære å motta Avfall Norges innovasjonspris! Tusen takk! Vi er stolte av møbelprosjektet vårt, og det er stas at det blir lagt merke til. Ikke bare har Asker spart 16 millioner kroner så langt, vi har også spart kloden for klimagassutslipp. I tillegg har dette prosjektet gitt jobb til personer som står utenfor arbeidslivet, sa ordfører Lene Conradi i sin takketale.

Nå ser Asker kommune på muligheten til å videreføre ombruksprosjektet i kommunens drift.

Avfall Norge organiserer den norske gjenvinningsbransjen og deres interessenter. Foreningen representerer over 200 ulike virksomheter som jobber innen avfallshåndtering, gjenvinning og resirkulerte råvarer.