Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

- Gledelig at flere sykler

- Å sykle gir bedre helse og renere luft. Det er gledelig å se at flere velger å sykle, sa ordfører Lene Conradi da hun åpnet mobilitetsuka 2020.

Ordfører testet sykkelparkeringsskap da hun åpnet mobilitetsuka
Ordfører Lene Conradi testet nye sykkelskap da hun åpnet mobilitetsuka 2020.

Mobilitetsuka er en europeisk kampanje for å fremme bærekraftig transport. I år handler det om sykkelen.

Økning i antall syklister

Ferske tall fra kommunens sykkeltellere på Eidssletta langs Røykenveien og på Kirkeveien ved Asker kirke viser en økning i antall syklister på 31 prosent, sammenlignet med i fjor.

- Tallene viser at det er flere som har valgt å sykle de siste månedene. Det er gledelig. Mange erfarer nå hvor nyttig og praktisk sykkelen kan være. Vi håper dette er den nye normalen, for vi ønsker flere syklister i Asker kommune, sa ordføreren.

Sykkelparkering i trygge og tørre skap

I mobilitetsuka lanserte kommunen flere tiltak for å inspirere flere innbyggere til å sykle, blant annet gratis utlån av elsykler, rimeligere sykkelservice og nye sykkelparkeringsskap.

Ordføreren testet de gule skapene for sykkelparkering hvor sykkelen står tørt og trygt. Det er strøm til lading av elsykkel i skapene samt lys. Hvis du har lastesykkel eller sykkelvogn, kan du benytte det store sykkelskapet hvor det er ekstra god plass.

Man må laste ned appen Safebikely og åpne og lukke skapene derfra. Sykkelskapene er gratis å bruke.

Sykkelskapene er plassert ved idrettsparken på Gjellum, Arnestad, Holmen og Risenga.

Flere bruker sykkelparken i Heggedal

Daglig leder av nærmiljøsentralen Per Sletaune var også tilstede og kunne vise til flere brukere av sykkelparken Transmator'n. Det er en flott park for barn og unge med sykkelveier, lyskryss, trampoliner og helt nye klatrekuber.